Naslovna Vesti Uskoro nam stiže Mobilize Duo – električni model koji će biti dostupan...

Uskoro nam stiže Mobilize Duo – električni model koji će biti dostupan uz pretplatu!

425
0

Renault će električni Duo sa dva sedišta iz svog brenda mobilnosti Mobilize ponuditi i u Velikoj Britaniji, potvrdila je francuska kompanija.

Mobilize će lansirati Duo u drugoj polovini sledeće godine kao deo širenja svog poslovanja u oblasti mobilnosti širom Evrope i drugih tržišta, navodi magazin Autocar.

Duo – u stvari naslednik Renaulta Twizy – biće usmeren prvenstveno na kompanije za deljenje automobila koje su u vlasništvu samog Renaulta, uključujući Zity, ili druge operatere koji traže jeftina vozila.

Renault je ranije najavio da će Duo biti dostupan uz pretplatu, ali nije jasno da li će biti namenjen privatnim kupcima.

„Duo je proboj za operatere deljenja automobila“, rekla je Fedra Ribeiro, glavni operativni direktor Mobilizea, na prezentaciji Mobilizea. Ona je obećala da će to smanjiti operativne troškove za 35% u poređenju sa standardnim automobilom sa četiri sedišta.

Duo će postati „prvo softverski definisano vozilo“ Grupe Renault kada bude lansirano sledeće godine, kaže Ribeiro. Mobilize je dizajnirao Duo sa sofisticiranom kompjuterskom platformom koja će pomoći i operaterima i kupcima, saopštila je kompanija. „Moramo se pobrinuti da oni imaju izuzetno iskustvo“, navodi Ribeiro. Obećala je i besprekoran proces „u pronalaženju automobila, punjenju automobila, čak i zabavi“.

Mobilize će doneti „gejmifikaciju“ u proces, rekla je ona, ne objašnjavajući detalje. Mobilize će predstaviti unutrašnjost Duoa na sajmu automobila u Parizu u septembru, obećavajući „drugačije iskustvo“.

„Mi dizajniramo vozila za deljenje. To nije samo reč. To je potpuno drugačiji način razmišljanja“, rekao je Patrick Lecharpy, direktor dizajna Mobilize.

Automobil koristi iste branike napred i pozadi kako bi smanjio troškove i omogućio laku zamenu. Branici takođe imaju poseban uzorak za bolje sakrivanje ogrebotina. Sedišta će imati presvlake koje se lako skidaju kako bi mogla da se operu.

Nisu saopšteni detalji o bateriji ili snazi, ali je Renault ranije najavio da će moduli baterija moći da se zamene ručno radi bržeg punjenja, podseća Autocar. Za automobil se kaže da je dovoljno mali da stanu tri u jedno standardno parking mesto, na način prethodnika automobila, Renault Twizy.

Duo je rival električnom četvorociklu Citroen Ami, koji je ušao u upotrebu u Stellantisovoj Free2Move šemi za deljenje automobila u kontinentalnoj Evropi i biće dostupan za kupovinu u Velikoj Britaniji kasnije ove godine, a cene tek treba da budu finalizovane.

Kao i Ami, Duo će biti dostupan i u putničkoj i kombi verziji, pri čemu će se ova druga zvati Bento.

Izvor: Autoblog.rs