Naslovna Automobili Da li birate hibridni, plug-in hibrid ili električni Kia Niro 2022?

Da li birate hibridni, plug-in hibrid ili električni Kia Niro 2022?

402
0

Kia Niro 2022 je jedno od retkih vozila koje se nudi kao hibrid, plug-in hibrid i električno vozilo. Postoje prednosti i mane posedovanja svake verzije. Koji od tri tipa pogona je pravi izbor za vas? Da li vam je potreban hibrid, plug-in hibrid ili električni Kia Niro 2022?

Prvo, ako je cena značajan faktor (uvek jeste), Niro Hibrid je najbolji izbor. Počevši od 24.690 dolara, standardni model je pristupačan i dolazi dobro opremljen. Prema KBB -u, ima dosta unutrašnjeg prostora, odlične tehničke karakteristike i dugu standardnu garanciju.

Viši modeli koriste različite motore, ali i dalje održavaju odličnu ekonomičnost goriva. Odabirom modela LXSS, LXSS Special Edition ili EXS Premium, efikasnost goriva se menja na 78km po galonu kombinovano. Ne samo da je najpristupačniji Niro, već je Kia Niro Hibrid iz 2022. takođe jedan od najpristupačnijih načina da se postigne 50 mpg za bilo koje vozilo.

Alternativno, plug-in hibridna verzija Kia Niro-a obezbeđuje električnu bateriju zajedno sa gasnim motorom. Vlasnici ga moraju uključiti, iako i dalje koristi benzin za rad. Električna baterija obezbeđuje poboljšanu ekonomičnost goriva i dovoljno snage da stigne do obližnje benzinske pumpe u slučaju nužde goriva.

Štaviše, Niro PHEV ima kombinovani rejting od 105 MPGe kada je baterija potpuno napunjena. Kada se koristi kao standardni hibridni model, prosečno iznosi 46 mpg kombinovano. Pored toga, može da vozi do 42km koristeći samo električnu energiju. Štaviše, PHEV verzija počinje od 29.590 dolara, što je i dalje pristupačno uprkos tome što je mnogo skuplje od hibridnog modela.

Savršen je za vozače koji žele opcionu potpuno električnu vožnju. Veoma je štedljiv, ali uklanja zabrinutost zbog dometa potpuno električnog modela.

Ako ste spremni da zaronite i zakoračite u potpuno električni svet, Kia Niro EV 2022 je odlična opcija. Kupci dobijaju odličan kompaktni SUV za 39.990 dolara. Prvo, odbacuje 1,6-litarski četvorocilindraš za električni motor koji ima 201 konjsku snagu. Njegov domet je 385km, sa ocenom od 112 MPGe. Pored toga, nudi mnoštvo visokotehnoloških karakteristika po ovoj ceni.

Na primer, Niro EV standardno dolazi sa ekranom osetljivim na dodir od 10,25 inča, Harman Kardon audio sistemom sa osam zvučnika, Apple CarPlay/Android Auto, bežičnim punjačem za pametne telefone, navigacijom, plus paketom standardnih naprednih pomagala za vozača. Odabirom opreme EX Premium dodaje se krovni otvor, zadnji parking senzori, ventilirana prednja sedišta i još mnogo toga.

Koja verzija Kia Niro 2022 je pogodna za vas? To je jedno od retkih vozila koje se nudi u hibridnoj, plug-in hibridnoj i električnoj formi. Sa svakom varijantom, cena raste, ali i karakteristike i efikasnost. Iako najjeftiniji hibridni model ima odličnu kilometražu na gas, plug-in i električna verzija su mnogo bolje. Međutim, Niro EV je skoro 15.000 dolara skuplji od hibridnog modela.