Naslovna Vesti Volkswagen instalira brze električne punjače – obezbediće autonomiju od oko 160...

Volkswagen instalira brze električne punjače – obezbediće autonomiju od oko 160 km za samo 10 minuta!

362
0

Kompanije VW i BP su se udružile kako bi ubrzale tranziciju na automobile sa električnim pogonom. Ove dve kompanije planiraju da instaliraju veliki broj VW Flexpole 150 kW EV punjača na BP pumpama, za početak u Nemačkoj i Velikoj Britaniji, a kasnije i u drugim evropskim državama. U naredne dve godine, oni će na BP pumpama postaviti 2.000 stanica za punjenje, što će obezbediti ukupno 4.000 priključaka.

Ovo će pomoći da BP proširi svoju mrežu EV punjača na ukupno 8.000 priključaka do kraja 2024. godine. Lokacije punjača će se prikazivati i u aplikacijama u automobilima iz VW grupacije, uključujući i Seat i Škodu, kao i u njihovoj Elli aplikaciji za punjenje. Ovde dve kompanije su obećale i da će zajedno delovati u daljem proširenju ekoloških načina transporta.

Flexpole punjači, koji će biti instalirani na pumpama, obezbediće autonomiju od oko 160 km za samo 10 minuta punjenja. Međutim, njihova prava prednost je fleksibilnost za postavljanje. Naime, ovi punjači koriste i sopstvene baterije, pa nije neophodno da budu instalirani na lokacijama sa visokom voltažom, već se mogu priključiti na standardnu gradsku mrežu.

Izvor: PCpress.rs / Engadget