Naslovna Vesti Volkswagen se širi: Od 2023. godine počinje sa prodajom e-automobila u Indiji!

Volkswagen se širi: Od 2023. godine počinje sa prodajom e-automobila u Indiji!

242
0

Volkswagen grupa će sledeće godine početi sa prodajom prvih električnih automobila ID4 SUV u Indiji u ograničenim količinama, jer se južna Azija zalaže za brže usvajanje vozila koja ne zagađuju životnu sredinu.

Proizvođač automobila će početi da testira ID4 u septembru ove godine zbog njegovih tehničkih mogućnosti, i reagovati ako budu potrebne bilo kakve adaptacije na lokalne vremenske uslove, rekao je u Ašiš Gupta (Ashish Gupta), direktor brenda u VW-ovom odeljenju putničkih automobila u Indiji.

Kada se testiranje završi, kompanija će 2023. godine uvesti ograničen broj ID4, rekao je Gupta, piše Automotive News Europe.

Pošto indijska vlada dozvoljava proizvođačima automobila da uvezu samo 2.500 automobila bez homologacije, VW će uvesti svoj globalni električni portfolio u zemlju unutar tog ograničenja kako bi testirao tržište, rekao je Gupta. Iako bi želeo da uveze svih 2.500 jedinica, dostupnost ovih vozila brine ceo svet zbog pogoršanja ograničenja u lancu snabdevanja, rekao je on.

Volkswagen očekuje da započne lokalnu distribuciju svojih električnih automobila u Indiji oko 2025. ili 2027. godine, rekao je Gupta. Za to vreme, proizvođač automobila će razmotriti izradu sopstvenih baterija, najskuplje komponente EV, lokalno u Indiji, rekao je on.

Indija, četvrto po veličini tržište automobila na svetu, uočava nalet globalnih proizvođača automobila u trci za zelenu mobilnost.

Volkswagenova e-vozila će se suprotstaviti Hondinom prvom hibridnom električnom sedanu u Indiji, po ceni od 1,95 miliona rupija, ili oko 25.000 dolara.

Izvor: Biznis.rs