Naslovna Vesti Audi planira električne automobile u svim ključnim segmentima

Audi planira električne automobile u svim ključnim segmentima

128
0

Iz Audija su stigle neke najave vezane za njihovu buduću gamu električnih vozila.

Audi pre svega potvrđuje da će do 2033. godine potpuno ukinuti vozila sa SUS motorima, kao i da će u narednim godinama na tržište izbaciti više novih električnih vozila.

Tokom nedavnog intervjua za Top Gear, šef Audijevog istraživanja i razvoja Oliver Hafman je rekao da će ovaj nemački premium brend imati električne automobile u svim svojim ključnim segmentima do 2027. To podrazumeva i električne modele veličine A3, A4, A6, A7 i A8, kao i brojne krosovere slične veličine.

Iako detalji o mnogim Audijevim planiranim električnim vozilima ostaju u tajnosti, Top Gear je pitao Hafmana da li će asortiman kompanije nastaviti da uključuje Avant verzije. Dao je veoma ohrabrujući odgovor. „Pogledajte naš A6 e-tron concept. To daje vrlo, vrlo jasnu viziju naših budućih automobila na PPE platformi. Mislim da Audi označava Avant, a Avant Audi. I u stvari je RS6 Avant takođe uspeh u Severnoj Americi.”

Čini se da je Audi takođe otvoren za ideju električnih gradskih automobila. „Imamo jasan fokus na gradskim automobilima“, rekao je šef istraživanja i razvoja. „Razmišljamo van okvira. Vidimo veliku potražnju za malim automobilima u električnom svetu.”

Sem toga, Audi radi i na Projectu Artemis, što će rezultirati modelom koji će služiti kao električni ekvivalent Audiju A8. Što se tiče budućnosti modela TT i R8 u električnom dobu, Hofman navodi: „TT je bio veliko iznenađenje, nije najbrži sportski automobil, ali ima iznenađujući i jedinstven dizajn. R8 je pravi superautomobil, ali je takođe bio iznenađenje. Pogledajte najveće svetske regione, možemo da vas iznenadimo i u budućnosti.”

Izvor: autoblog.rs