Home Vesti Audi planira električne automobile u svim ključnim segmentima

Audi planira električne automobile u svim ključnim segmentima

0
Audi planira električne automobile u svim ključnim segmentima

Iz Audija su stigle neke najave vezane za njihovu buduću gamu električnih vozila.

Audi pre svega potvrđuje da će do 2033. godine potpuno ukinuti vozila sa SUS motorima, kao i da će u narednim godinama na tržište izbaciti više novih električnih vozila.

Tokom nedavnog intervjua za Top Gear, šef Audijevog istraživanja i razvoja Oliver Hafman je rekao da će ovaj nemački premium brend imati električne automobile u svim svojim ključnim segmentima do 2027. To podrazumeva i električne modele veličine A3, A4, A6, A7 i A8, kao i brojne krosovere slične veličine.

Iako detalji o mnogim Audijevim planiranim električnim vozilima ostaju u tajnosti, Top Gear je pitao Hafmana da li će asortiman kompanije nastaviti da uključuje Avant verzije. Dao je veoma ohrabrujući odgovor. „Pogledajte naš A6 e-tron concept. To daje vrlo, vrlo jasnu viziju naših budućih automobila na PPE platformi. Mislim da Audi označava Avant, a Avant Audi. I u stvari je RS6 Avant takođe uspeh u Severnoj Americi.”

Čini se da je Audi takođe otvoren za ideju električnih gradskih automobila. „Imamo jasan fokus na gradskim automobilima“, rekao je šef istraživanja i razvoja. „Razmišljamo van okvira. Vidimo veliku potražnju za malim automobilima u električnom svetu.”

Sem toga, Audi radi i na Projectu Artemis, što će rezultirati modelom koji će služiti kao električni ekvivalent Audiju A8. Što se tiče budućnosti modela TT i R8 u električnom dobu, Hofman navodi: „TT je bio veliko iznenađenje, nije najbrži sportski automobil, ali ima iznenađujući i jedinstven dizajn. R8 je pravi superautomobil, ali je takođe bio iznenađenje. Pogledajte najveće svetske regione, možemo da vas iznenadimo i u budućnosti.”

Izvor: autoblog.rs