Naslovna Vesti Benzinske pumpe u Nemačkoj nude električne automobile po povoljnim cenama!

Benzinske pumpe u Nemačkoj nude električne automobile po povoljnim cenama!

299
0

Na benzinskim pumpama u Nemačkoj nude električne automobile po povoljnim cenama.

Veliki rast cena goriva tokom poslednjih mesec dana ogolio je činjenicu da električni automobili omogućavaju znatno jeftiniju vožnju od automobila sa klasičnim pogonskim agregatima. Čak su i distributeri naftnih derivata reagovali na svoj način na ovu nezgodnu situaciju po novčanike vozača.

Jedan od njih je i Shell koji je zaključio da su njegove benzinske pumpe savršena mesta za promovisanje elektromobilnosti (kao da cene goriva nisu dovoljan podsticaj). Pre izvesnog vremena, Shell je sklopio ugovor sa proizvođačem električnih automobila, brendom Nio, zahvaljujući čemu će na pumpama ovog naftnog giganta biti postavljeni punktovi za zamenu baterija.

Ali, Nio je još nepoznanica na evropskim putevima, pa je izgleda Shell shvatio da svojim kupcima treba da ponudi nešto bolje, piše sajt Automobili.ba. Tako će radnici na pumpama ove naftne kompanije u Nemačkoj moći da pitaju vozače koji su uznemireni cenama goriva, da li osim kafe i hot doga žele, na primer, da uzmu na lizing Tesla Model 3.

S obzirom na to da postoji prilika za zaradu, šteta je ne iskoristiti je. Zato se na veb stranici kompanije Shell mogu videti dostupni električni modeli koji su u ponudi. Tu su Tesla Model 3 i Model Y, Renault Zoe, Hyundai Kona, pa čak i Porsche Taycan u standardnoj i karavan varijanti.

Ponuda je, interesantno, veoma dobra, jer je u mesečni iznos rate uključeno osiguranje, servis, zamena guma u zavisnosti od sezone, kao i Shell Recharge kartica koja daje povoljne cene za punjenje električnog automobila. Važno je napomenuti da struja koja se koristi u mreži Shell Recharge dolazi iz 100% obnovljivih izvora.

Međutim, postoji i “mali” problem sa ovom ponudom. Prvo, dostupna je samo u Nemačkoj, a drugo, na isporuku automobila mora da se pričeka. Vreme čekanja za Teslu je minimalno 20 sedmica. Ostali modeli takođe nisu odmah dostupni.

Izvor: B92