Naslovna Vesti Čujte i počujte: I Kalašnjikov PRELAZI na električne automobile!

Čujte i počujte: I Kalašnjikov PRELAZI na električne automobile!

711
0

Ne postoji osoba na ovom svetu koja ne zna za Kalašnjikov! Automatska puška koja već 70 godina postoji i koja je kroz istoriju postala i deo pop kulture te sada možete kupiti majice, tanjire na kojima je Kalašnjikov, pa čak i votku u obliku istoimene puške!

S obzirom na to da je Kalašnjikov najpoznatiji kao puška, iznenadiće vas podatak o tome da se kompanija odlučila za proizvodnju električnog automobila! Trendovi ne smeju biti zapostavljeni, zar ne?

Ne znamo da li vam je poznato, ali konstrukcija automobila nije neobična za Kalašnjikov. Oni već godinama proizvode vozila za vojsku i u ponudi imaju i električni motocikl. Međutim, 2018. godine na Salonu automobila u Moskvi predstavljena su dva prototipa električnih automobila, ali od tada nije bviše bilo govora o tome. I taman kada su možda i čelni judi zaboravili na to, predata su dokumenta u kojima je navedeno da proizvođač želi da u proizvodnju stavi dva električna modela.

Prvi je UV-4. U pitanju je malo vozilo sa četiri mesta. Kako navode, dugačko je 3,4 m, široko 1,5 m i visoko 1,7 m. Težina ovog električnog vozila bi trebala biti oko 650 kg. Kapacitet baterije nije naveden, ali je domet oko 150 km, a maksimalna brzina je oko 80 km/h. Motor će imati 67 KS.

Ovo električno vozilo će se koristiti kao gradski taksi.

Međutim, sprema nam se i verzija sa tri točka. Nažalost, o ovoj verziji znamo još manje. Izgleda slično UV-4, ali je dvosed i ima samo jedan točak na zadnjoj osovini. Prototip nema vrata.

Foto: Twitter Car/Automotive News!

Informacije o datumu početka proizvodnje i ceni za sada nisu dostupne.