Naslovna Vesti Konačno nam stiže električni Volkswagen ID.Buzz: Cena, prava “sitnica”!

Konačno nam stiže električni Volkswagen ID.Buzz: Cena, prava “sitnica”!

471
0
https://commons.wikimedia.org/wiki/Rutger van der Maar from Leiden, The Netherlands
https://commons.wikimedia.org/wiki/Rutger van der Maar from Leiden, The Netherlands

S obzirom na to da je Volkswagen u pitanju, svi sa nestrpljenjem očekuju dugonajavljivani dolazak modela VW ID.Buzz koji tržište očekuje već godinama. I kada su ljubitelji ovakvih automobila digli ruke od ovog modela, desilo se čudo!

Kako Index.hr piše, evropska premijera je zakazana za 9. mart, nakon čega će ovaj električni automobil doživeti i američku premijeru u Ostinu. Naime, od ovog modela se očekuje snažan start na američkom tlu, gde je originalni Microbus stekao kultni status.

Kad je u pitanju Evropa, ovih dana se pojavila informacija o mogućoj ceni. Nemački Automobilwoche je tako od neimenovanih izvora u VW-u saznao da će cene biti vrlo slične Multivanu, odnosno na nivou od 60.000 evra.

Dodatno, u kombinaciji s državnim subvencijama u Nemačkoj, cena bi mogla da padne bliže iznosu od 50.000 evra. S obzirom na to da je premijera iza ćoška iliti za nešto manje od mesec dana, lista porudžbina se zvanično otvara u maju, navodi Auto News.

U pitanju će biti verzija sa elektromotorom koji je postavljen pozadi i zadnjim pogonom, dok će varijanta s pogonom na sve točkove biti dodata u verziju s još jednim redom sedišta i stići će naknadno.

Izvor: Index.hr