Naslovna Vesti Mercedes-Benz predvodi: Otvorio prvi salon za prodaju isključivo električnih automobila

Mercedes-Benz predvodi: Otvorio prvi salon za prodaju isključivo električnih automobila

208
0

Kompanija Mercedes-Benz je otvorila prvi salon koji prodaje samo električne automobile, ali se ne nalazi u Nemačkoj.

Salon Mercedes EQ Yokohama smešten je u gradu Yokohama u japanskoj prefekturi Kanagawa južno od Tokija. Objekat površine 1.221 kvadratni metar prodaje pet Mercedesovih EQ modela, odnosno postojeće EQ modele uključujući Mercedes EQS. U salonu može da bude istovremeno izloženo do sedam vozila, a moguće je obaviti test vožnju. Tu je i lokacija za dostavu vozila, kao i tri CHAdeMO punjača te radionica za servisiranje.

Mercedes salon
Osim stanica za punjenje električnih vozila, salon poseduje i V2H opremu koja pokazuje suštinu načina života s električnim automobilima. U budućnosti će biti postavljeni solarni paneli koji će omogućiti salonu prelazak na održive, prirodne i obnovljive izvore energije.

U salonu su zaposleni i EQ eksperti koji su na usluzi zainteresovanim klijentima. Takođe, u ponudi je i usluga MB Rent, tako da klijenti mogu da obave test vožnju, ali i koriste jedan od modela u određenom vremenskom periodu.

Mercedes-Benz ima plan da u potpunosti pređe na električna vozila do 2030. godine. Postojeći Mercedesovi EQ modeli su EQC, EQV, EQA, EQB, EQS, EQS SUV, EQE i EQE SUV, a stižu i modeli EQG i EQT.

Izvor: Klix.ba