Naslovna Vesti Mercedes-Benz slavi: Proizveli 25.000 primeraka električnih kombija!

Mercedes-Benz slavi: Proizveli 25.000 primeraka električnih kombija!

279
0

Mercedes-Benz Vans je pionir i vodeći proizvođač na polju električnih kombija. Najprodavaniji električni kombi je eVito, a slede ga eSprinter i EQV…

“Imamo jasan cilj, želimo dugoročno da budemo vodeći proizvođač na polju električnih kombija! I za to imamo izuzetnu polaznu tačku: Krajem 2021. ponovn smo bili tržišni lider u oba segmenta (srednji i veliki) eVans u Evropi,” kaže Mathias Geisen, šef Mercedes-Benz Vansa. “Jasno smo uskladili našu strategiju za daljnje proširenje ove pozicije. S eCitanom i, u budućnosti, EQT-om, ove godine završavamo naš asortiman proizvoda, nudeći eVans u svim segmentima.”

Mercedes-Benz Vans će novu generaciju eSprintera proizvoditi u Charlestonu (Južna Karolina, SAD) u drugoj polovini 2023., a zatim će početi u Düsseldorfu i Ludwigsfeldeu. Mercedes-Benz je za novu generaciju eSprintera pripremio ulaganje od oko 350 miliona evra. Od toga će oko 150 miliona biti uloženo u prilagođavanje proizvodnje u tri pogona. Održivost je centralni vodeći princip u Mercedes-Benzu, zbog čega će proizvodnja u svim Mercedes-Benz Vans fabrikama od 2022. biti CO2 neutralna, a time i proizvodnja sledeće generacije eSprintera.

Izvor: Autoportal.hr