Naslovna Automobili Nissan električni automobili – zašto su jedni od najboljih?

Nissan električni automobili – zašto su jedni od najboljih?

1118
0
Nissan električni automobili
https://commons.wikimedia.org/wiki/ EurovisionNim

Da li ste i vi od onih koji maštaju o jeftinijoj vožnji automobila koji je ekološki prihvatljiviji i ima izvrsne performanse, bateriju koja nudi poboljšani domet ali i efikasnu vožnju? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, samo ćemo napisati – Nissan električni automobili!

Koji modeli su se izdvojili, zašto su najprodavaniji i šta je to što dodatno čini da Nissan električni automobili budu jedan od najčešćih izbora pri kupovini električnog automobila, saznajte u nastavku! 

Nissan električni automobili – dobar glas daleko se čuje! 

Najbolji Nissan-ovi električni automobili su zasluženo dobili epitet najbolji! Napredna tehnologija kao i mogućnost uživanja u vožnji koja ne emituje štetne emisije značajno je doprinela tome da Nissan električni automobili u velikom broju krstare na svetskim ulicama. 

Ubrzanje bez promene brzina, jeftino održavanje, besplatno punjenje na javnim stanicama… Rekli bismo da je ovo jedan paket koji ne sme biti izostavljen, ukoliko vam finansije dozvoljavaju izlet u vode električnih automobila. Po čemu su Nissan električni automobili karakteristični i zašto su najprodavaniji? 

Nissan Leaf

Pre nego što je stigao Tesla Model 3, Leaf je bio najprodavanije električno vozilo na svetu. Dakle, sa težinom dobro uspostavljene kompanije poput Nissana, zajedno sa sveobuhvatnom mrežom dilera, Leaf bi mogao biti dobar izbor za kupce koji preduzimaju okvirne korake do možda svog prvog EV-a. Leaf je takođe pouzdan, a troškovi održavanja su niski jer nema mnogo komponenti koje treba redovno menjati. 

Osnovni Nissan Leaf S dolazi sa korisnim skupom standardnih karakteristika, uključujući ulazak bez ključa, 8-inčni ekran osetljiv na dodir, Apple CarPlay i Android Auto kompatibilnost.

Nudi duševni mir kao i legitimnu sigurnost. Impresivni bezbednosni paket uključuje automatsko kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka, nadgledanje mrtvih tačaka (izuzetno popularno, ali i dalje retko kao standardna karakteristika u novim automobilima) i upozorenje na mogući udar unapred.

Nissan Leaf E+ i Nissan Leaf 40 razlikuju se u dometu, potrošnji električne energije kao i niskim troškovima održavanja, ali imaju garanciju na bateriju 8 godina, kao i funkcionalnost e-pedal i propilot tehnologiju. 

Nissan E-NV200

Nissan e-NV200 je najveći električni kombi koji nudi velike pogodnosti vozačima u urbanim sredinama. Ekvivalent je Nissan Leaf-u. U pitanju je kompaktan kombi, pa dodavanje EV pogonske opreme znači da je savršen za upotrebu na krcatim gradskim ulicama. 

Zahvaljujući direktnom pogonu i trenutnom obrtnom momentu elektromotora, e-NV200 je lakši za vožnju od dizelaša NV200, plus imate manje troškove zahvaljujući pristupačnijem električnom punjenju. 

Električni NV200 je 160 mm duži od dizel verzije, uglavnom zahvaljujući proširenom prednjem kraju, ali to je poboljšalo bezbednost pešaka. 

Glavna korist kupovine električnog kombija biće tekući troškovi – e-NV200 će vlasnicima verovatno uštedeti mnogo novca na kratkim putovanjima. 

Punjenje traje 8 sati, odnosno 4 sata sa tačkom punjenja većeg kapaciteta. Dostupan je i brzi punjač. Sve u svemu, kada govorimo o Nissan električnim automobilima, ovaj je neizbežan, iako je u pitanju kombi. 

Nissan Ariya

Nissan proširuje svoju liniju električnih vozila SUV-om Ariya, za koji se očekuje da će se naći u prodaji na proleće 2022. godine. Prema izveštajima, Ariya će posedovati domet do 482.80 km  što prevazilazi maksimum Leaf modela. 

Nissan Ariya može se pohvaliti baterijom kapaciteta 63 kWh ili 87 kWh i pogonom na dva ili četiri točka kao i opcijom brzog punjenja koja omogućava povećanje dometa na 375 km za samo 30 minuta.

Široki dvostruki ekrani i komande sa haptičkim odzivom takođe se mogu naći u modelu koji nam stiže na proleće 2022. godine. Čini se da će ovaj model ostaviti bez daha sve ljubitelje dobrih električnih automobila koji pružaju i više nego što smo mogli da poželimo! 

Nissan električni automobili su jedni od povoljnijih ali i kvalitetnijih električnih automobila. Pored svojih vrhunskih performansi, nude savršen dizajn kojem bi retko ko odoleo.

Da li će Nissan Ariya je po pitanju dizajna pobediti, ili ćemo u budućnosti videti još savršeniji model Nissanovih električnih automobila, ostaje da vidimo. Do tada, imamo prilike da uživamo u modelima koji su već pobrali sve naše simpatije!