Naslovna Vesti NISU POŽELJNI: Tesla automobilima biće zabranjen ulazak u kineski okrug Bejdaihi

NISU POŽELJNI: Tesla automobilima biće zabranjen ulazak u kineski okrug Bejdaihi

178
0

Kako prenosi Tanjug, počevši od 1. jula, automobilima kompanije Tesla biće zabranjen ulazak u kineski priobalni okrug Bejdaihi u periodu od najmanje na dva meseca.

U tom mestu se tokom letnjih meseci organizuje godišnje okupljanje kineskog rukovodstva, potvrdio je danas izveštaču Rojtersa jedan zvaničnik lokalne saobraćajne policije.

Odluka vlasti Bejdaihija saopštena je samo nekoliko nedelja nakon što je automobilima kompanije Tesla, početkom jun zabranjeno kretanje na nekim saobraćajnicama u gradu Čengduu u centralnoj Kini, što se poklopilo sa posetom kineskog predsednika Si Ðinpinga tom gradu, prenosi Rojters.

Zvaničnik iz brigade saobraćajne policije Bejdaihija, koji je odbio da se identifikuje, nije naveo razloge za taj potez, ali je rekao da se radi o “nacionalnom pitanju”.

“Uskoro će biti izdato zvanično saopštenje”, rekao je ovaj zvaničnik lokalne policije.

Kompanija Tesla nije odmah odgovorila na zahtev da prokomentariše ovu odluku kineskih vlasti.

Bejdaihi, odmaralište koje se nalazi istočno od Pekinga, tradicionalno je domaćin letnjeg sastanka visokih kineskih zvaničnika, na kojem se iza zatvorenih vrata razgovara o kadrovskim pitanjima i političkim idejama.

Vlasnik kompanije Tesla Ilon Mask je svojevremeno kazao da Teslini automobili ne špijuniraju u Kini ili bilo gde drugde i da bi u slučaju da se to promeni, kompanija bila ugašena. Mesecima kasnije, kompanija Tesla je saopštila da će svi podaci koji se generišu preko sistema ugrađenih u Tesla automobile u Kini biti pohranjeni u toj zemlji.

Izvor: Tanjug.rs

Prethodni tekstElektrična rikša – zašto da ne!
Sledeći tekstBMW ulaže u ključne komponente za novi električni pogon!