Naslovna Vesti Stiže mobilni punjač za električne automobile!

Stiže mobilni punjač za električne automobile!

267
0
Foto: Ziggy promo
Foto: Ziggy promo

Nedostaci u infrastrukturi su jedna od najvećih prepreka razvoju elektromobilnosti. Punjenje van kuće često zahteva dobro planiranje.

Nemoguće je preko noći stvoriti mrežu punjača, posebno u zgradama koje su davno izgrađene bez planova za punjenje električnih automobila – npr. u starijim tržnim centrima ili u poslovnim zgradama sa zastarelim električnim instalacijama.

I dok se možete smejati ideji da vam je za punjenje automobila potreban “kiosk” koji koristi struju da bi došao do vas, da bi se nakon što dopuni vaš auto vratio kako bi napunio sopstvenu bateriju, to ima smisla.

Naime, kiosk sa strujom rešava problem parking mesta za električne automobile. Nema potrebe da se odredi posebno parking mesto, nema potrebe da se parking mesto odmah oslobodi nakon punjenja vozila.

Korišćenjem aplikacije rezervišete kiosk koji vam zauzima slobodan prostor, npr. na parkingu tržnog centra, čekajući da se pojavite. Odvezete se do mesta, priključite auto i spremno je.

Nedostaje samo automatsko povezivanje i isključivanje utikača, što bi vozača oslobodilo obaveze dolaska u automobil odmah nakon završetka procesa punjenja.