Naslovna Vesti Tesla oborio rekord – prodao više od 56.000 električnih automobila kineske proizvodnje!

Tesla oborio rekord – prodao više od 56.000 električnih automobila kineske proizvodnje!

701
0
https://commons.wikimedia.org/wiki/Gillfoto
https://commons.wikimedia.org/wiki/Gillfoto

Tesla je u septembru prodao više od 56.000 električnih vozila kineske proizvodnje, što je najviše od početka proizvodnje električnih automobila u Šangaju koja je počela pre oko dve godine, navode podaci Kineskog udruženja putničkih automobila (CPCA).

Većina električnih automobila prodata je u Kini – od tog broja izvezeno je 3.853 električnih vozila iz fabrike u Šangaju.

Podaci CPCA -e pokazuju da je ukupna prodaja skočila za 27% u odnosu na avgust. Američki proizvođač električnih vozila u avgustu je prodao 44.264 vozila kineske proizvodnje, uključujući 31.379 koja su izvezena.

Prema podacima CPCA, prodaja putničkih automobila u Kini u septembru je iznosila 1,6 miliona, što je za 17% manje nego godinu dana ranije.

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/Mariordo (Mario Roberto Durán Ortiz)

Tesla je rekao da je u periodu od jula do septembra isporučio rekordnih 241.300 vozila na globalnom nivou – 73 % više nego prošle godine.

Prema navodima kompanije, Teslina fabrika u Šangaju sada proizvodi više automobila od postrojenja koje se nalazi u Fremontu, Kalifornija. Ono što je interesantno i što sam Musk navodi jeste činjenica da fabrika u Šangaju nudi svojim klijentima “najbolji kvalitet, najniže cene i najmanje drame.”

Teslina prodaja u Kini pala je za 27% u aprilu u odnosu na mart nakon što je proizvođač automobila postao meta kineske vlade i državnih medija. Međutim, po svemu sudeći, čak ni to ne utiče na “pomamom” za Teslinim električnim automobilima koji obaraju sve rekorde.

Prethodni tekstAlfa Romeo će od 2027. godine imati samo električne automobile u ponudi!
Sledeći tekstDa li nam se “smeši” električni Porsche 911?