Naslovna Vesti ZAJEDNIČKI CILJ: General Motors i Honda kreću u razvijanje pristupačnijih električnih automobila!

ZAJEDNIČKI CILJ: General Motors i Honda kreću u razvijanje pristupačnijih električnih automobila!

630
0

Honda i General Motors (GM) će proširiti svoju dugogodišnju saradnju i na zajednički razvoj pristupačnih električnih automobila, sa planovima za uvođenje nove globalne arhitekture vozila.

Počev od 2027. godine, japanski i američki proizvođači će težiti globalnoj proizvodnji „miliona“ električnih vozila, fokusirajući se na segment kompaktnih krosovera.

Jedan model za GM je krosover za tržište Severne Amerike, koji će biti pozicioniran po nižoj ceni od Chevrolet Equinoxa EV, a cilja cenu od oko 30.000 dolara.

Ovaj potez dolazi ubrzo nakon što je Honda objavila razvojno partnerstvo za EV sa tehnološkim gigantom, kompanijom Sony, kako bi “stvorila novu eru mobilnosti i usluga mobilnosti”.

Deo Hondine saradnje sa GM-om uključuje standardizaciju opreme i procesa u dve kompanije, što će doprineti „kvalitetu svetske klase, efikasnijoj proizvodnji i većoj pristupačnosti“.

„GM i Honda će deliti našu najbolju tehnologiju, dizajn i proizvodne strategije za isporuku pristupačnih i poželjnih električnih vozila na globalnom nivou, uključujući naša ključna tržišta u Severnoj Americi, Južnoj Americi i Kini“, rekla je izvršna direktorka GM-a Mery Barra.

Foto: Unsplash

Obe kompanije su potvrdile da je taj potez deo njihovih ciljeva da postignu ugljeničnu neutralnost.

Dve kompanije takođe razgovaraju o budućim tehnologijama baterija, za koje kažu da će dodatno smanjiti troškove elektrifikacije uz poboljšanje performansi i nivoa održivosti za buduće modele.

Izvor: Autoblog.rs