Naslovna Vesti Apple rešio da počne sa proizvodnjom električnih automobila!

Apple rešio da počne sa proizvodnjom električnih automobila!

282
0

Kompanija Apple već uveliko radi na razvijanju sopstvenog modela električnog automobila. O tome se govori sigurno već sedam godina, ali se još uvek ne zna kada će tačno ovaj model biti predstavljen.

Tehnološka kompanija podnela je zahtev za odobrenje sistema za virtuelnu stvarnost u enterijeru svog automobila koji, po svemu sudeći, neće imati prozore, piše Benchmark.rs. Umesto njih, vozači će biti okruženi virtuelnim pejzažima po sopstvenom izboru.

Razlog za odsustvo prozora je ideja da se u potpunosti smanji mogućnost da putnici osete mučninu u toku vožnje, a ukoliko bi želeli da uživaju u slikama spoljnog sveta, to bi mogli pomoću VR naočara povezanih sa kamerama koje su takođe ugrađene u automobil.

Od poznatih informacija o automobilu trenutno se izdvaja i ta da bi ovo električno vozilo moglo da ima potpuno autonomno upravljanje. Pored toga, očekuje se integracija virtuelnog asistenta Siri, koja uključuje i glasovne komande za parkiranje na određenom parking mestu.

Pored toga, prema uvidu u neke od dostupnih patenata kompanije Apple, volan bi mogao biti skriven unutar instrument table, a vozači bi mogli da ga koriste samo u vanrednim situacijama.

Prema nezvaničnim informacijama portala dailyO, ovaj automobil mogao bi da bude predstavljen javnosti u toku 2025. godine.

Izvor: Biznis.rs