Naslovna Vesti BMW Neue Klasse platforma baziraće se na električnu Seriju 3!

BMW Neue Klasse platforma baziraće se na električnu Seriju 3!

297
0

BMW planira sledeće poglavlje svoje strategije elektrifikacije sa lansiranjem Neu Klasse platforme.

Platforma je trenutno u razvoju i rezultat se očekuje 2025. godine u obliku potpuno električne Serije 3, navodi Motor1. Početni fokus ove nove platforme će biti modeli iz premium segmenta srednje veličine, potvrdio je nedavno generalni direktor ovog proizvođača Oliver Zipse. Govoreći tokom finansijskog izveštaja za prvi kvartal, Zipse je rekao da će Neue Klasse krenuti u proizvodnju sredinom ove decenije u novoj fabrici BMW-a u Mađarskoj.

Vozila bazirana na novoj arhitekturi će biti ponuđena samo sa električnim pogonom, što je u suprotnosti sa prethodnim izveštajima u kojima se tvrdi da će Neue Klasse takođe podržavati modele sa SUS motorima.

„Kada izađe na tržište, biće koncentrisana na segment Serije 3, u trenutku kada će se tržište razviti u veličinu u kojoj je razumno imati samo jedan pogon u toj arhitekturi“, objasnio je Zipse razloge za promenu strategije BMW-a.

Nakon prvog lansiranja, BMW će proširiti obim Neue Klasse za upotrebu u električnim vozilima iz drugih segmenata. Pozivajući se na izvor blizak BMW-u, Automotive News izveštava da će postojati čitav niz vozila sa nultom emisijom štetnih gasova baziranih na arhitekturi, u rasponu „od segmenta velikog obima do ekskluzivnih modela visokih performansi.“ U međuvremenu, modeli kompanije sa SUS motoroima, nastaviće da se baziraju na drugim platformama.

Što se tiče električne Serije 3, ona će se pojaviti na tržištu 2025. godine i biće značajno drugačija od i3 koji se trenutno nudi u Kini (na slikama). Potonji je EV konverzija bazirana na aktuelnoj Sseriji 3 i nije napravljena na namenskoj platformi za električna vozila.

Izvor: Autoblog.rs