Naslovna Vesti BMW ulaže u ključne komponente za novi električni pogon!

BMW ulaže u ključne komponente za novi električni pogon!

230
0

U ovoj fabrici će se proizvoditi ključne komponente za novi električni pogon, uključujući rotor, stator, transmisiju, inverter i kućište.

BMW će investirati milijardu evra u fabriku u Štejru u Austriji, do 2030., da bi obezbedio razvoj i proizvodnju naredne generacije električnih pogonskih sklopova počev od 2025., saopštio je bavarski proizvođač.

Ova suma uključuje investiciju od oko 710 miliona evra samo u sektor proizvodnje, u fabrici koja će isporučivati vitalne komponente za nove električne pogonske sisteme, uključujući rotor, stator, transmisiju, inverter i kućište, i to u okviru dve proizvodne linije.

BMW, kao i njegovi rivali poput Mercedes-Benza i Volvoa, ulažu ogromna sredstva u proizvodnju i razvoj električnog pogona, što je ključno za očuvanje identiteta brenda u tranziciji ka elektrifikaciji.

„Bayerische Motoren Werke je uvek bio sinonim za najbolje pogonske sklopove na tržištu“, rekao je portparol nemačke marke. „Naš jasan cilj je da to prenesemo u eru delimičnih i čisto električnih pogonskih sistema.“

Ova fabrika je razvijala i sklapala motore s unutrašnjim sagorevanjem za BMW i Mini više od 40 godina.

„Godine iskustva i obilje ekspertize na planu pogonskih sklopova, BMW-ovu fabriku u Štejru čine idealnom lokacijom za održivom mobilnošću budućnosti“, rekao je Milan Nedeljković, BMW-ov šef proizvodnje.

Ova investicija će doprineti tome da kapacitet ovog pogona poraste na više od 600.000 jedinica, kažu u BMW-u.

Trenutno, trećina zaposlenih u IT sektoru fabrike radi za električno odeljenje. Taj procenat će porasti na 90 odsto do kraja dekade.

BMW trenutno sklapa motore u Dingolfingu, tako da će lokacija u Austriji biti druga u toj oblasti.

Izvor: Auto Moto Show