Naslovna Vesti Džonson presekao: Sve nove zgrade moraće da imaju stanice za punjenje električnih...

Džonson presekao: Sve nove zgrade moraće da imaju stanice za punjenje električnih automobila!

660
0

Velika Britanija na čelu sa Borisom Džonsonom ne odustaje od namere da svet učini boljim mestom za život! Naime, Boris Džonson je najavio velike promene – od sledeće godine će svaka nova stambena zgrada u Engleskoj morati da instalira stanice za punjenje električnih vozila!

Premijer je otkrio planove za pooštravanje propisa kako bi “svet konačno počeo da diše”!

Od sledeće godine će čak i supermaketi kao i kancelarijski blokovi zgrada morati da instaliraju stanice za punjenje električnih vozila a sve u nameri da se postepeno ukine upotreba automobila koji idu na benzin i dizel pre nego što se njihova prodaja završi 2030. godine. Vlada očekuje da će sa novim zakonom godišnje početi da se postavljaju do 145.000 novih punjača.

Novim merama biće obuhvaćene i zgrade koje se renoviraju i koje imaju više od 10 parking mesta.

Najavljujući važnost čiste energije samo nekoliko nedelja nakon što je Velika Britanija bila domaćin Cop26, Džonson je izjavio da je Velika Britanija na prekretnici, dodajući da se ovakav način življenja ne može nastaviti!

Naglasio je da vlada mora biti fokusirana na ulaganje u nauku i tehnologiju kao i podizanje svesti o čistom vazduhu i planeti koja nam je pružila dom.