Naslovna Vesti Električni Hyundai Ioniq 6 ima domet do 614 km!

Električni Hyundai Ioniq 6 ima domet do 614 km!

143
0

Kompanija Hyundai Motor objavila je da će njen IONIQ 6 električni strimlajner omogućavati 614 kilometara potpuno električnog dometa po jednom punjenju, prema Svetskoj harmonizovanoj proceduri ispitivanja lakih vozila (WLTP).

Korisnici IONIQ 6 imaće korist od posvećenosti Hyundai Motor Group razvoju napredne tehnologije baterija koja omogućava performanse za vožnju bez stresa i dug domet. Sa potrošnjom energije prema WLTP od 13,9 kWh/100 kilometara, IONIQ 6 će biti jedno od energetski najefikasnijih električnih vozila (EV) na tržištu, kada bude u prodaji na odabranim tržištima u Evropi kasnije ove godine.

„Od početka razvoja IONIQ 6, ciljali smo na to da ga učinimo vodećim među potpuno električnim vozilima,” rekao je Jae Ho Huh, šef Sub-Mid centra za upravljanje projektima u kompaniji Hyundai Motor. „Da bismo postali globalni lider na polju električnih vozila, posvećeni smo pružanju najboljih mogućih vlasničkih iskustava i performansi električnih vozila.

E-GMP arhitektura IONIQ 6 podržava različite životne stilove kupaca

Impresivne potpuno električne performanse IONIQ 6 u velikoj su meri omogućene namenskom arhitekturom Hyundai Motor grupe za EV, Električno-globalnom modularnom platformom (E-GMP) i ultraniskim otporom vetru ovog električnog strimlajnera. E-GMP pruža optimalne električne performanse i obezbeđuje ultrabrzo punjenje od 800 V sa dometom do 351 kilometra za samo 15 minuta, ili 10 do 80 % za oko 18 minuta i podržava punjenje od 400 V bez potrebe za dodatnim komponentama ili adapterima.

Elektrifikovani strimlajner koristi prednosti E-GMP da pruži segment sa dugim, 2.950 mm međuosovinskim rastojanjem, kako bi na najbolji način zadovoljio potrebe putnika. Sa E-GMP, IONIQ 6 može biti radna stanica ili prenosivi rezervoar energije na točkovima zahvaljujući inovativnoj tehnologiji Vozilo-za-punjenje (Vehicle-to-Load – V2L). To omogućava ovom modelu da puni električne uređaje, kao što su kamperski i drugi projekti na otvorenom, kako bi se kreirali novi scenariji korišćenja koji se uklapaju u različite životne stilove kupaca u pokretu.

PR saopštenje