Naslovna Vesti Električni Hyundai Ioniq 6 oborio sve rekorde već u pretprodaji!

Električni Hyundai Ioniq 6 oborio sve rekorde već u pretprodaji!

180
0
Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/Damian B Oh
Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/Damian B Oh

Novo električno vozilo Ioniq 6 kompanije Hyundai Motor dobro je počelo sa 37.446 porudžbina u pretprodaji za vozilo prvog dana pre rezervacije, saopštio je proizvođač automobila u utorak.

Hyundai Motor je u ponedeljak počeo da prima prednarudžbine za Ioniq 6, i ovo vozilo je dobilo najviše prednarudžbina prvog dana u istoriji prodaje automobila na južnokorejskom tržištu, premašivši 23.760 prednarudžbi koje je Ioniq 5 dobio pre godinu i po dana, piše Korea Times.

Kompanija je saopštila da velika popularnost modela Ioniq 6 pokazuje da južnokorejski potrošači misle da će novo vozilo promeniti igru u eri električnih vozila (EV).

„Inovativni dizajn enterijera i eksterijera Ionik 6 i odlična kilometraža, što je bilo moguće zahvaljujući našim najboljim aerodinamičkim performansama u klasi i novim tehnologijama koje pružaju nova iskustva električnih vozila, izgleda da su naišli na veliko odobravanje od kupaca,“ Rekao je portparol Hyundai Motora.

Hyundai Motor je predstavio svoju EV limuzinu na Međunarodnom sajmu automobila u Busanu u julu. Ubrzo nakon što je vozilo predstavljeno, Ioniq 6 je dobio dobre reakcije potrošača i medija sa svojim modernizovanim spoljašnjim dizajnom i naprednom aerodinamičkom efikasnošću sa niskim koeficijentom otpora od samo 0,21.

Kompanija je saopštila da Ioniq 6 dobija mnogo pozitivnih kritika od velikih medija u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

„Auto Motor und Sport, nemački automobilski magazin, rekao je da je Ioniq 6 postigao najviši nivo aerodinamičkih performansi među vozilima masovne proizvodnje primenom različitih aerodinamičkih tehnologija kao što su spoljašnje aktivne vazdušne klapne“, saopštio je Hyundai Motor.

Kompanija je dodala da je američki automobilski magazin Car and Driver takođe pohvalio Ioniq 6, rekavši da „automobil koji se masovno proizvodi jasno otkriva i retro i futuristički izgled“.

Izvor: Biznis.rs