Naslovna Vesti Francuska spremna da iznajmljuje električne automobile!

Francuska spremna da iznajmljuje električne automobile!

149
0

Francuska se sprema da lansira novi program koji će pomoći njihovim državljanima da za samo 100 evra mesečno iznajme električni automobil.

U saopštenju koje je tom prilikom objavila francuska Vlada, navodi se da su svesni da električna vozila i dalje prevazilaze budžete za kupovinu automobila najvećeg broja Francuza, pa se nadaju da je ovo mera koja će omogućiti da se brzo poveća prisustvo ovakvih automobila na ulicama Francuske.

Pored ove, uvodi se još jedna mera, koja će Francuzima omogućiti kupovinu električnih automobila sa popustom do 6.000 evra, a kupci će moći da ostvare i dodatne popuste ukoliko se odluče da se prilikom kupovine odreknu svojih starih automobila. Sve pomenute mere su uvedene kako bi se povećao procenat električnih vozila na ulicama, jer su u prvih sedam meseci električni automobili činili samo 12 procenata kupovine novih vozila u ovoj državi.

Francuska Vlada želi ovim merama da približi Francusku nordijskim državama koje su vodeće po upotrebi električnih vozila u Evropi. Na primer, u Norveškoj je u 2021. godine čak dve trećine kupljenih novih automobila bilo zasnovano na električnom pogonu.

Izvor: PCpress.rs/Engadget