Naslovna Vesti Gotov dizajn Tesla Cybetrucka!

Gotov dizajn Tesla Cybetrucka!

216
0

Mada na prvi pogled Tesla Cybertruck, koji je nedavno spažen, izgleda gotovo identično prvobitnom prototipu/konceptu predstavljenom u novembru 2019., ovaj električni kamionet je ipak prošao kroz primetne promene.

Međutim, neće biti dodatnih velikih revizija, kaže Ilon Mask u intervjuu u kojem je potvrdio da je dizajn konačno zaključen.

Ono što je primetno su novi brisači, koji doduše nisu laserski, ali se mogu produžavati na neki način, s obzirom na to da se na novim fotografijama može primetiti da su prekratki za tako veliko vetrobransko staklo. Tu su i upravljanje na zadnje točkove, serijski retrovizori i odsustvo fizičkih ručki vrata.

Fotto:ksbw.com

Oni koji su imali priliku da „zavire“ unutar Cybetrucka, kažu da je postavka armaturne taable slična onoj iz Modela S i Modela X, s velikim centralnim ekranom info-zabavnog sistema. Dakle, mada je osnova slična, umesto tečnih formi, kod Cybetrucka je sve „uglovano“.

Mask je takođe rekao da je Teslin fokus sada na tome da konačno započne proizvodnju kamioneta. Međutim, on ističe da bez obzira koliko se kompanija trudila da to postigne, nestašica poluprovodnika je problem koji okupirao kompletnu automobilsku industriju.

Iz tog razloga Mask procenjuje da bez obzira što dizajn Cybertrucka neće biti menjan, i što proizvodnje u gigafabrici u Teksasu može da započne, isporuke će startovati tek za nekih 12 meseci. Treba spomenuti da Maskova procena ne uključuje dodatne probleme koji bi se mogli pojaviti u međuvremenu.