Naslovna Vesti Hankook oprema električni Audi Q4 e-tron i Audi Q4 Sportback e-tron

Hankook oprema električni Audi Q4 e-tron i Audi Q4 Sportback e-tron

204
0

Električna vozila su jedan od najvažnijih blokova u budućoj izgradnji putničkog motornog transporta. Takva budućnost je odavno počela za proizvođača premijum pneumatika Hankook.

Na primer, najnoviji Audi modeli – Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron – sada su takođe deo rastućeg portfolia električnih vozila za koje Hankook isporučuje prilagođene pneumatike kao opremu iz prve ugradnje. Pored svog atraktivnog dizajna, dva nova sportska, ali kompaktna SUV-a iz Audija mogu se pohvaliti čitavim nizom tehničkih poboljšanja. U isto vreme, čisto električni pogon zahteva pneumatike koji takođe mogu pouzdano preneti ovu tehnologiju na puteve: pneumatik Hankook Ventus S1 evo 3 ev posebno je razvijen za električne automobile.

“Kao razvojni partner Audija, mi smo zajedno implementirali niz uspešnih projekata poslednjih godina,” kaže Sanghoon Lee, predsednik Hankook Tire Europe. „Zato nam mnogo znači mogućnost da pomognemo u prebacivanju portfolija na električna vozila obezbeđivanjem odgovarajućih pneumatika. Čineći to, također dajemo važan doprinos sve održivijoj mobilnosti.”

Svojstva koja su posebno važna za pneumatike za električna vozila. Ona podržavaju performanse baterije, a time i domet vozila, dok istovremeno bezbedno nose veću težinu vozila koja je rezultat tog koncepta. Za posebne zahteve elektromobilnosti, Hankook inženjeri su opremili Ventus S1 evo 3 ev dvoslojnom karkasom napravljenom od posebno razvijenih vlakana visokih performansi. To nudi vrlo visoku stabilnost i osigurava nisko habanje pneumatika u odnosu na njenu veličinu. Važna je i mešavina gazećeg sloja koja se koristi u Ventusu S1 evo 3 ev, a koja je prilagođena potrebama elektromobilnosti. Njegovi vrlo visoki pogonski momenti osiguravaju odlično prianjanje u mokrim i suvim uslovima, dok istovremeno optimizuju otpor kotrljanja.

U dimenzijama od 20 i 21 inča za Audi Q4 e-tron i Audi Q4 Sportback e-tron, dodatno ojačanje na bazi čelika je korišćeno u zoni ivice zbog smanjene visine strane kako bi se dodatno povećala jačina bočnog zida.. Osim što osigurava da pneumatik precizno stoji na felni, ovo takođe rezultira posebno sportskim i trenutnim odzivom upravljanja.

Zaptivni materijal Hankook SEALGUARD® koji se koristi unutar pneumatika (standardno za Hankook 20 i 21‑ dimenzije inča za Audi Q4 e-tron i Audi Q4 Sportback e-tron) automatski zatvara sve pukotine prečnika do 5 mm na površini gazećeg sloja pneumatika. SEALGUARD® nudi prednost u mogućnosti da se putovanje nastavi bez odlaganja, čak i u slučaju bušenja ekserom, na primer. Za vozila opremljena SEALGUARD®-om, više nije potrebno nositi rezervni točak. Ovo obezbeđuje dodatni prostor u vozilu, štedi težinu i eliminiše potrebu za potencijalno opasnom promenom točkova pored puta. Pored svojih sigurnosnih prednosti, pneumatici opremljeni Hankook SEALGUARD® tehnologijom i dalje nude uobičajenu udobnost, jer se njihova osnovna konstrukcija ne razlikuje od pneumatika bez SEALGUARD®-a.