Naslovna Vesti Sony i Honda saradnju pretvaraju u izdvojeni biznis!

Sony i Honda saradnju pretvaraju u izdvojeni biznis!

225
0

Sony i Honda su nedavno objavili planove o zajedničkoj proizvodnji električnih automobila, a sada najavljuju da će svoju saradnju pretvoriti u izdvojeni biznis, odnosno u okviru zasebne kompanije koja će se baviti tom delatnošću.

Dok će Honda biti zadužena za proizvodnju vozila, Sony će proizvoditi platformu za mobilne servise koju je razvio za svoj prototip automobila Vision S.

Sonyev predsednik i CEO Kenichiro Yoshida je za Nikkei izjavio da obe firme dele mišljenje da je dugoročno bolje učiniti zajedničko poslovanje nezavisnim, umesto da se stavlja pod firme Sony ili Honda.

Osim ovoga Yoshida nije otkrio više detalja, ali je rekao da postoji mogućnost da kompanije prodaju učešće u zajedničkoj kompaniji i oglase inicijalnu javnu ponudu. “Nadam se da ću u nekom trenutku u bliskoj budućnosti moći malo da pričam o tome”, dodao je Yoshida.

Prošle godine, Honda je najavila planove za prebacivanje čitave proizvodnje automobila na električna vozila s gorivim ćelijama do 2040. Kao deo toga, uložiće 40 milijardi dolara i lansiraće 30 novih EV-a do 2030, a još nije jasno kako će se Sony uklopiti u te planove.

Autor: SEEbiz / VIDI