Naslovna Vesti Vizionar koji je doveo je Yugo u Ameriku sada ima svoj prvi...

Vizionar koji je doveo je Yugo u Ameriku sada ima svoj prvi električni automobil!

694
0
Visionary Vehicles
Visionary Vehicles

Malcolm Bricklin je automobilski vizionar koji je poznat po tome što je uvek bio u potrazi za novim proizvodima!

Bricklin je bio zaslužan za Zastavin posao stoleća koji je na kraju završio s preko 140.000 uvezenih “jugića” u SAD. Bricklin je doveo i Subaru u Ameriku, a onda je pokušao da napravi odličan posao s kineskim proizvođačem. Međutim, Chery je stigavši u Ameriku raskinuo veze s Bricklinom i krenuo svojim putem. Bricklin se tu nije pokolebao, već je nastavio da “gura” dalje.

I taman kad su svi mislili da će se Bricklin penzionisati on nije stao, piše Index.hr. Setio se verovatno vlastitog projekta sportskog automobila (SV-1) i odlučio da ponovi stvar. U okviru svoje kompanije Visionary Vehicles odlučio je da ponudi električni model, ali na tri točka. Na tragu onoga što nude Morgan ili Polaris bio je Bricklin još 2018. godine kad je najavio novi model za 2022. godinu.

S obzirom na to da se rok bliži, mnogi se pitaju da li je model spreman? Po brojnim navodima, izgleda da jeste. 3EV ima dva točka napred i jedan pozadi, ali više od 3D modela još nismo imali prilike da vidimo. Bilo kako bilo, osvrnućemo se na Bricklinovu izjavu da očekuje da će se godišnje prodavati 50.000 primeraka ovog električnog automobila. Trenutno objavljena cena istog iznosi 25.980 dolara.

Najbolje od svega je što je navodno dobavljač vitalnih delova Tesla Motors, koji se i sam zbog nestašice poluprovodnika nalazi u problemima. I da, Malcolm Bricklin je napunio 82 godine, aizgleda da na penziju i ne pomišlja.

Izvor: Index.hr