Naslovna Vesti Volkswagen ažurira softver: Evo šta nas sve očekuje!

Volkswagen ažurira softver: Evo šta nas sve očekuje!

296
0
https://commons.wikimedia.org/wiki/Rutger van der Maar from Leiden, The Netherlands
https://commons.wikimedia.org/wiki/Rutger van der Maar from Leiden, The Netherlands

Volkswagen je najavio veliko ažuriranje softvera 3.0 za svoj potpuno električni ID. model koji uključuje značajna poboljšanja svojih mogućnosti! Najznačajniji od njih je uvođenje nove opcione funkcije pod nazivom Travel Assist with Swarm Data koja nudi delimičnu autonomnu vožnju.

Sistem Travel Assist se efikasno prilagođava stilu vožnje korisnika i koristi radarske senzore koji se nalaze na zadnjemdelu automobila kao i ultrazvuk, kako bi ostatak saobraćaja mogao da se isprati. Samim tim, ovo pruža preciznije centriranje trake što znači da će vozilo držati tačnu udaljenost od vozilakoje se nalazi ispred njega.

Menjanje traka tokom trajanja ove funkcije je takođe moguće pri brzinama od 56 mph (90 km/h) ili više na autoputu. Vozač ima mogućnost da interveniše u bilo kom trenutku i preuzme kontrolu nad volanom i manevrom.

A pomoć pri putovanju je poboljšana dostupnošću Swarm podataka, ili podataka o lokaciji. Softver 3.0 je takođe doneo poboljšanja kao i mogućnost samostalnog parkiranja ID porodice.

Pametni asistent Park Assist Plus može da traži parking mesto nakon što je aktiviran u meniju za parkiranje, do brzine od 25 mph (40 km/h) za odgovarajuća paralelna parking mesta.

Ova funkcija je takođe dostupna sa memorijskom funkcijom, koja omogućava da automobil nauči pet specifičnih manevara pri parkiranju pri brzinama ispod 25 mph sa razdaljinom putovanja do 50 metara. Vozač mora samo jednom da parkira i sačuva manevar, a onda auto može da ga izvede autonomno. Ovo bi bilo posebno korisno kada se isti manevar obavlja redovno – na primer u kućnoj garaži.

Tomas Ulbrih, član upravnog odbora marke Volksfagen, odgovoran za tehnički razvoj, rekao je da kupci imaju koristi od povećanog fokusa na softver.

„Podižemo naše proizvode na novi nivo funkcionalnosti jer radimo brže i povezaniji smo“, rekao je on.

ID3, ID4 i ID5 će dobiti nadogradnju, a automobili koji su već isporučeni dobiće ažuriranja.