Naslovna Vesti Zapalio se Teslin Model Y tokom vožnje!

Zapalio se Teslin Model Y tokom vožnje!

258
0

Zapaljenja Teslinih električnih automobila su retki slučajevi, ali se ipak još uvek događaju. Primer je incident koji se dogodio u Kanadi.

Vlasnik Teslinog električnog crossovera Model Y je vozio svoj automobil kada je dobio upozorenje na grešku, zatim je vozilo izgubilo snagu, pojavio se dim, a onda i vatra. Vozač je rekao da nije imao drugog izbora osim da razbije prozor i pobegne iz vozila.

Incident se dogodio u Vankuveru u Kanadi, a automobil je izgubio snagu i ugasio se. Nedugo nakon toga, u unutrašnjost automobila je počeo da ulazi dim, a vozač je bio primoran da napusti vozilo. U tome je uspeo uz određene poteškoće, jer se vrata nisu otvarala.

https://youtube.com/watch?v=IgZf-auOZxI

“Vrata nisu mogla da se otvore, niti sam mogao da spustim prozore. Zato sam udario nogom u prozor, izašao iz automobila i pozvao pomoć”, izjavio je vlasnik automobila identifikovan kao Jamil Jutha. On je vlasnik Teslinog Modela Y osam meseci.

Inače, Teslini automobili imaju sistem otvaranja vrata u slučaju nestanka električne energije, međutim, Jutha nije znao kako da ga koristi, a na njega je uticala i opasna situacija u kojoj mu je bio ugrožen život.

“Pojavilo se upozorenje error, error, error. Moj automobil je počeo da se dimi, baterija je otkazala, ne znam šta se dogodilo. Odjednom je baterija počela da se dimi, a automobil se zapalio. Celi automobil je u plamenu”, rekao je Jutha dok ga je jedan od očevidaca snimao.

Teslini automobili se retko zapale, ali ipak ima takvih slučajeva. Neki kažu da mediji ne treba da obraćaju previše pažnje na to jer automobili s konvencionalnim motorima “gore svaki dan”. Ipak, električni automobili su prilična novost za mnoge, tako da se incidenti ne previde.

Izvor: Klix.ba