Naslovna Vesti BMW seli proizvodnju određenih električnih automobila u Meksiko?

BMW seli proizvodnju određenih električnih automobila u Meksiko?

596
0

BMW je spreman da neka od budućih električnih vozila proizvodi u svojoj fabrici San Luis Potosi u Meksiku.

Kako podseća Carscoops, taj objekat je otvoren 2019. godine i trenutno proizvodi Seriju 2 i Seriju 3. Ima kapacitet da proizvedi 175.000 vozila godišnje, iako je prošle godine radio sa samo 39 odsto.

Iako nemački proizvođač automobila nije potvrdio bilo kakve potencijalne EV planove za tu lokaciju, neimenovani izvori tvrde da će se baviti proizvodnjom električne Serije 3 i novog iX3 počev od 2027.

BMW je ranije već najvio da će proizvoditi krosovere u Meksiku, ali nije naveo koje, napominje Auto News.

„Meksiko će igrati važnu ulogu u našoj kompletnoj postavci“, rekao je prošlog meseca izvršni direktor BMW Grupe Oliver Zipse. „U nekom trenutku ćete videti X modele jer je potražnja na tržištu tako velika. To je sve što trenutno mogu da kažem.”

Ako meksička fabrika zaista počne da proizvodi i električnu Seriju 3 i iX3 2027. godine, mogla bi da postane prvi namenski centar za proizvodnju električnih vozila kompanije.

Predstojeća električna Serija 3 će biti jedan od mnogih modela baziranih na BMW-ovoj budućoj arhitekturi električnih vozila Neue Klasse. Platforma će biti fokusirana na premium segment srednje veličine i biće ključni stub u BMW-ovom cilju da proda 2 miliona električnih vozila do 2025. godine, navodi Carscoops.