Naslovna Vesti Volkswagen se fokusira na baterije za EV: Gradi šest fabrika za proizvodnju...

Volkswagen se fokusira na baterije za EV: Gradi šest fabrika za proizvodnju istih!

547
0

Volkswagen grupacija je imenovala rukovodstvo nove kompanije koja će proizvoditi baterije za električne automobile. Zahvaljujući tome, Volkswagen će postati važan igrač na globalnom tržištu ovih komponenti.

To će biti nezavisna, evropska kompanija kojom će upravljati Frank Blome s odborom od šest ljudi sastavljenim od stručnjaka na području tehnologije, nabavke, proizvodnje i finansija. Upravni odbor će početi s radom u Salzgitteru 1. jula i nadziraće celokupni proces proizvodnje baterija za električne automobile, od nabavke i obrade sirovina, preko razvoja ćelija, do upravljanja šest prvih giga fabrika kompanije.

Kompanija će se baviti i drugim područjima vezanim za korišćenje baterija, na primer kao skladištenje energije u kući ili recikliranje. Sedište kompanije biće u Salzgitteru, sedištu baterija Volkswagen grupe u Evropi.

Zajedno s imenovanjem odbora, počinje proces zapošljavanja u digitalnom obliku. Kandidati će za prijavu morati da koriste sajt https://www.volkswagen-karriere.de/en/specials/battery-valley.html.

Kompanija traži pre svega stručnjake za baterije, ali i inženjere elektrotehnike, planere procesa proizvodnje baterijskih ćelija, stručnjake za kvalitet s iskustvom u hemijskoj industriji ili kompanijama vezanim za proizvodne procese, kao i stručnjake za međunarodna partnerstva i ulaganja.

Izvor: Automobili.ba