Naslovna Vesti Hyundai i Iveco zajedničkim snagama razvijaju električna vozila!

Hyundai i Iveco zajedničkim snagama razvijaju električna vozila!

297
0

Hyundai i italijanski proizvođač transportnih vozila Iveco Group potpisali su memorandum o razumevanju (MoU) da bi ispitali potencijalnu saradnju na polju zajedničke tehnologije vozila, zajedničkog izvora i uzajamnog snabdevanja.

Obe kompanije su zainteresovane za pogonske sklopove električnih vozila (EV), sisteme vodonikovih gorivih ćelija, automatizaciju vozila i tehnologiju povezivanja za privredna vozila, a njihov savez je usmeren na razvoj inovativnih rešenja u tim područjima. Kompanije su navele da je Memorandum o razumevanju preliminarni korak u proceni mogućnosti saradnje na poljima tehnologije i platformi, uključujući komponente i sisteme.

‘Ovaj sporazum je daljnji korak u nezavisnim strategijama Iveco grupe i Hyundai Motor Company za stvaranje vodećih inovativnih rešenja u današnjem okruženju koje se brzo menja izgradnjom ekosistema obostrano korisnih partnerstava’, navode iz kompanija.

Iako su i Iveco i Hyundai naveli da je njihova saradnja u skladu s njihovim nezavisnim strategijama, obe firme dele zajedničke interese i željne su povećanja sinergije. Električni pogoni i sistemi vodonikovih gorivih ćelija su posebno privlačni za ove dve marke.

Iako je Hyundai poznat po pristupačnim putničkim vozilima, takođe se svrstava među najveće svetske proizvođače privrednih vozila. Njegovo poslovanje s kamionima i autobusima ima dugu istoriju, a kompanija je svoja prva vozila prodala 1969. Hyundai je u prošlosti jasno dao do znanja da želi da osigura svoju poziciju na brzorastućem tržištu čistijih privrednih vozila. Kompanija navodi da je njen kamion s gorivim ćelijama Xcient prvi masovno proizvedeni kamion za teške uslove rada na vodonik.

Izvor: Seebiz.eu / HINA