Naslovna Vesti Hyundai kreće u žestoku trku: Najavio još 11 električnih automobila!

Hyundai kreće u žestoku trku: Najavio još 11 električnih automobila!

386
0

S obzirom na to da interesovanje za električnim automobilima neprestano raste, Hyundai je objavio da trenutno radi na više novih vozila sa nultom emisijom štetnih gasova (među njima je i dugo najavljivani Ioniq 6), a najavio je i svoje planove koji podrazumevaju bar 11 novih električnih vozila do kraja ove decenije. 

I ne, ovo nije iznenađenje, ovo je tako očekivano od ovakve velike kompanije!

Pored toga, u planu je i šest novih električnih automobila za njihov luksuzni brend Genesis.

Hyundai je, kao i većina proizvođača automobila, ostavio novi cilj, a to je prodaja od 1,87 miliona električnih vozila godišnje od 2030. godine. 

Kao deo plana, Hyundai će lansirati tri električne limuzine, šest SUV vozila, jedno lako komercijalno vozilo i jedan neodređeni „model novog tipa“. Prvi koji stižu biće Ioniq 6 još tokom ove godine, a zatim Ioniq 7 tokom 2024. godine. Genesis paleta električnih vozila će uključivati i dva električna „putnička automobila“ i četiri SUV-a. Do 2025. godine svi novi modeli ovog brenda će biti elektrifikovani. 

Hyundai najavljuje da će uložiti i velika sredstva u razvoj efikasnijeg procesa proizvodnje vozila.  

Sem toga, Hyundai želi da proširi proizvodnju električnih vozila u više fabrika. Nova fabrika u Indoneziji će tako početi proizvodnju električnih vozila kasnije ove godine.