Naslovna Vesti Izlazak na tržište Teslinog Cybertrucka pod znakom pitanja?

Izlazak na tržište Teslinog Cybertrucka pod znakom pitanja?

157
0

Proizvodnja Teslinog Cybertrucka je prvobitno planirana za 2021. godinu, zatim za 2022., a još kasnije za 2023. godinu.

Ovaj glomazni kamionet je trebalo da se pojavi na tržištu po povoljnoj ceni od 39.900 USD. Međutim, glavni izvršni direktor Tesle Elon Musk sada je nagovestio da konačne specifikacije i cena toliko hvaljenog električnog vozila neće biti ono što je prvobitno najavljeno.

Ranije ovog meseca, u govoru na Teslinoj skupštini deoničara, Musk je rekao okupljenima da su razni ekonomski problemi uticali na njihove planove za predstavljanje cyber kamioneta, dodajući da će cena biti “drugačija” od prvobitnih obećanja.

“Predstavljen je 2019. i od tada se mnogo toga promenilo”, rekao je Musk na događaju.

“Dakle, specifikacije i crne biće drugačije – mrzim što moram da izgovorim loše vesti – ali nivo inflacije kakvu gledamo i razni drugi problemi nisu mogli da se predvide.”

Osim nekih nejasnih komentara, Musk je izneo još nekoliko detalja o izdanju Cybertrucka. “Ono što mogu reći jeste da će Cybertruck biti đavolski dobar proizvod. Biće to đavolski dobra mašina”, dodao je Musk.

Tesla Cybertruck je baterijski električni laki kamionet koji teoretski može da ubrza od 0 do 100 km/h za manje od 3 sekunde. Neobično vozilo je privuklo veliku pažnju na internetu svojim “futurističkim” uglatim oblikom, ali godinama kasnije još uvek se ne zna kada će vozilo zaista izaći na puteve.

Bilo je još problema pred cyber kamionetom kada je u pitanju proizvodnja i datum izlaska. U 2019. kompanija Tesla je planirala da počne proizvodnju vozila na jesen 2021. To se nije dogodilo i proizvodnja je odložena za sledeću godinu. Kada je stigla 2022. godina, proizvodnja je dodatno pomerena na početak 2023. godine. U prošlomesečnom govoru Musk je rekao da možemo očekivati da će se vozilo pojaviti na tržištu do sredine 2023. godine.

S obzirom na očigledne prepreke s kojima se Cybertruckovo predstavljanje još uvek suočava, čak i ovaj poslednji datum izlaska izgleda neizvestan.

Izvor: Seebiz.eu