Naslovna Vesti Mazdine fabrike širom sveta će do 2035. godine biti ugljenično neutralne!

Mazdine fabrike širom sveta će do 2035. godine biti ugljenično neutralne!

250
0

• Očuvanje energije, obnovljivi izvori energije i korišćenje ugljenično neutralnih goriva biće tri fokusne oblasti za postizanje ugljenične neutralnosti
• Kompanija se nada da će ceo svoj lanac snabdevanja učiniti ugljenično neutralnim do 2050. godine

Mazda Motor Corporation je objavila svoju predanost da Mazdine fabrike budu globalno ugljenično neutralne do 2035., podržavajući cilj da ceo Mazdin lanac snabdevanja postane ugljenično neutralan do 2050. godine.

Mazda smatra da je ključna odgovornost svih proizvođača automobila njihova uloga u suzbijanju globalnog zagrevanja smanjenjem emisije CO2 u svakom koraku proizvodnje vozila, uključujući proizvodnju, transport, korišćenje vozila i recikliranje.

Kao rezultat toga, Mazda je aktivno učestvovala u nekoliko inicijativa za ugljeničnu neutralnost.

Kako bi postigla ugljeničnu neutralnost u Mazdinim fabrikama širom sveta do 2035., Mazda će nastaviti da blisko sarađuje ​​sa svojim partnerima i fokusirana je na tri oblasti: (1) očuvanje energije, (2) prelazak na obnovljive izvore energije, (3) uvođenje ugljenično neutralnog goriva za interni prevoz.

Mazda fabrika
Plan za smanjenje emisije CO2

Prva oblast je usredsređena na napore za očuvanje energije tokom procesa proizvodnje vozila, koji ispuštaju velike količine CO2. To uključuje smanjenje toplotne energije razvojem boja koje se stvrdnjavaju na nižim temperaturama i poboljšanje efikasnosti pretvaranja energije optimizacijom tehnologije obrade.

Što se tiče druge oblasti, tj. prelaska na obnovljive izvore energije, Mazda prepoznaje važnost ne samo preduzimanja koraka prema ugljeničnoj neutralnosti kompanije, već i doprinosa rastu lokalnih privreda u kojima se nalaze njene fabrike. Mazda će proaktivno učestvovati u naporima Pododbora za promociju ugljenično neutralne električne energije u regiji Chugoku, čiji je cilj proširiti ponudu i potražnju ugljenično neutralne električne energije u celoj regiji. Mazda takođe razmatra različite oblike dekarbonizacije, kao što je proizvodnja električne energije uz niski sadržaj/bez ugljenika u svojim postrojenjima i nabavka električne energije od dobavljača koji koriste obnovljive izvore energije.

Za uvođenje ugljenično neutralnih goriva, što je treća oblast, aktivnosti uključuju Mazdine napore prema korišćenju ugljenično neutralnog goriva za interni prevoz u saradnji sa Hirošimskim Većem za saradnju automobilske industrije, akademske zajednice i vlade, koje promoviše praktičnu upotrebu biogoriva nove generacije.

Nadalje, Mazda će iskoristiti inicijative koje se sprovode u Japanu i koristiti ih kao osnovu za implementaciju optimalnog pristupa za svako postrojenje izvan Japana.

Kroz ove napore, Mazda će nastaviti da čini stabilne korake prema većem izazovu stvaranja ugljenično neutralnog celokupnog lanca snabdevanja do 2050. godine.