Naslovna Vesti Nemci spremni za preuzimanje tržišta? Opel Rocks-e dostupan za 7.990 evra!

Nemci spremni za preuzimanje tržišta? Opel Rocks-e dostupan za 7.990 evra!

748
0
Foto: Opel
Foto: Opel

Žalili smo se jer su cene električnih automobila previsoke? A šta kažete na najnoviju vest koja nam stiže iz Nemačke? Naime, novi Opel Rocks-e, prvi potpuno električni četvorocikl nemačkog proizvođača automobila, sada je dostupan za naručivanje u Nemačkoj.

S obzirom na to da je osnovna cena ovog električnog četvorocikla samo 7.990 evra, Rocks-e je električno vozilo na baterije koje bi lako moglo da postane veoma privlačno mnogim ljubiteljima vožnje. Rocks-e u Nemačkoj mogu da voze čak i osobe koje imaju 15 godina! Kakve su njegove performanse?

Dug samo 2,41 metar, širok 1,39 m (bez spoljašnjih retrovizora) i težak samo 471 kilogram. Jasno vam je da je Opel Rocks-e ulaznica za električnu mobilnost, posebno za početnike i one nesigurne u svoju vožnju. Budući da je zvanično klasifikovano kao lako motorno vozilo ili četvorocikl, tinejdžerima od 15 godina je dozvoljeno da voze Rocks-e s vozačkom dozvolom u Nemačkoj.

Osnovna varijanja ovog električnog automobila koja košta 7.990 evra nudi domet do 75 kilometara, a vozi najvećom brzinom do 45 km/h. Upravo ga to čini idealnim automobilom za svakodnevni gradski saobraćaj. Pored toga, poseduje i krug okretanja od samo 7,20 m, te vrlo lako može da savlada krivine ali i da iskoristi mala parking mesta! Ovaj električni automobil može da se pohvali baterijom od 5,5 kWh.

Opel Rocks-e može da se u potpunosti napuni za oko 3,5 sata putem kućne utičnice. Prateći kabl za punjenje dug tri metra je trajno smešten u vozilu i jednostavno se po potrebi izvlači iz suvozačevih vrata. Opel nudi adapter za punjenje na javnoj punionici.

Šta kažete na ovo? Da li biste se odlučili za ovaj model električnog automobila?

Izvor: Autoportal.hr