Naslovna Vesti Nevolje u raju: Tesla povlači 11.704 vozila!

Nevolje u raju: Tesla povlači 11.704 vozila!

400
0

Nakon nekoliko nedelja odličnih vesti, čini se da ovih dana dešavanja u kompaniji “Tesla” nisu baš sjajna. Naime, kompanija “Tesla” u Sjedinjenim Američkim Državama povlači skoro 12.000 vozila prodatih od 2017. godine, zbog komunikacione greške u softveru koja može da uzrokuje lažno upozorenje na sudar ili da iznenada aktivira sistem za automatsko kočenje u vanrednim okolnostima, objavila je američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima.

Ovaj proizvođač električnih automobila saopštio je da se opoziv 11.704 vozila odnosi na modele S, X, 3 i Y, zbog problema sa softverom koji je ažuriran 23. oktobra i koji je pokazao ograničen rani pristup vozača komandama tokom potpuno automatske vožnje, prenosi Rojters.

Foto: Unsplash

Već narednog jutra, kompaniji “Tesla” počele su da stižu prijave kupaca o lažnim upozorenjima na sudar i automatskom aktiviranju kočenja u slučaju nužde, zbog čega je kompanija pokrenula istragu i rad na novom softveru za rešavanje ovog problema.

Da li će trenutne “nevolje u raju” biti brzo rešene ili će ovaj problem uzdrmati poverenje koje vozači i obožavaoci Tesle imaju?