Naslovna Vesti Nova generacija baterija kod BMW električnih vozila povećava domet 30 posto!

Nova generacija baterija kod BMW električnih vozila povećava domet 30 posto!

120
0

BMW Grupa je uverena da će snažne, inovativne, održivo proizvedene baterije biti ključne za uspeh individualne elektromobilnosti u budućnosti.

Kompanija je spremna da pokrene novu eru e-mobilnosti od 2025. s modelima svoje Neue Klasse – po prvi put koristeći novorazvijene cilindrične baterijske ćelije optimizovane za novu platformu, navodi Revija HAK.

– Novorazvijena šesta generacija naših litijum-jonskih ćelija će doneti veliki napredak u tehnologiji koja će povećati gustinu energije za više od 20 posto, poboljšati brzinu punjenja do 30 posto i povećati domet do 30 posto – kaže Frank Weber, član Upravnog odbora BMW AG odgovornom za razvoj.

– Da bismo zadovoljili naše dugoročne potrebe, s našim partnerima ćemo graditi fabrike baterijskih ćelija, svaka s godišnjim kapacitetom do 20 GWh, na šest lokacija na ključnim tržištima za nas: dve u Kini, dve u Evropi i dve u SAD-u – dodao je Joachim Post, član Upravnog odbora BMW AG odgovoran za nabavku i mrežu dobavljača.

– Takođe smo postigli dogovor s našim partnerima da će koristiti procenat sekundarnog materijala za sirovine kao što su litijum, kobalt i nikl te korišćenje zelene energije za proizvodnju, kako bi se obezbedila proizvodnja sa smanjenom emisijom CO2.

Izvor: Revijahak.hr