Naslovna Vesti Otkriven DeLorean Alpha5 EV prototip!

Otkriven DeLorean Alpha5 EV prototip!

199
0
https://commons.wikimedia.org/wiki/Bbhargsuok
https://commons.wikimedia.org/wiki/Bbhargsuok

Nakon inicijalnog najavljivanjau februaru i predstavljenog celog automobila u maju, kompanija DeLorean Motor Company je tokom jučerašnjeg dana zvanično otkrila pravi prototip svog predstojećeg Alpha5 EV-a na sajmu automobila na Pebble Beach Concours d’Elegance u Montereju, Kalifornija.

Alpha5 coupe sa četvoro sedišta i dvokrilnim vratima je pokušaj novog DMC-a da oživi brend nakon što je prvobitni automobil, DMC-12 od nerđajućeg čelika, izašao iz proizvodnje nakon modela iz 1983. godine kada je originalna kompanija bankrotirala. Evo svega što znamo o novom automobilu do sada, uključujući njegov očekivani domet, performanse i cenu.

Klasični DeLorean, naravno, od tada živi u pop kulturi, ali zahvaljujući glavnoj ulozi u bezvremenskoj filmskoj trilogiji Povratak u budućnost, gde je igrao ulogu vremeplova koji je poslao tinejdžera Martija Mekflja iz 1985. godine nazad do 1955. godine, zatim kasnije do 2015. godine i na kraju nazad u 1885. godinu.

Stvarna priča o Džonu DeLoreanu, automobilskom inženjeru većeg od života koji je napredovao kroz činove u GM-u, kreirajući Pontiac GTO i započevši eru Muscle Car-a pre nego što je postao šef Pontiaca i potom otišao da pokrene sopstvenu automobilsku kompaniju, je ispričan u nekoliko medija poslednjih godina, posebno u odličnoj dokumentarnoj drami Framing John DeLorean, sa Alekom Boldvinom u glavnoj ulozi.

Nova iteracija DMC -a koja stvara Alpha5 nema nikakve veze sa originalnom kompanijom, iako poseduje Classic DMC, dugotrajnu mrežu servisa i restauracije baziranu na Humble, koja nudi originalne, prerađene i nove i poboljšane delove za originalni DMC-12, od kojih se procenjuje da je 6.000 primeraka još uvek na putu od prvobitno napravljenih 9.000 ili tako nešto.