Naslovna Vesti Otkriven DeLorean Alpha5 EV prototip!

Otkriven DeLorean Alpha5 EV prototip!

152
0
https://commons.wikimedia.org/wiki/Bbhargsuok
https://commons.wikimedia.org/wiki/Bbhargsuok

Nakon inicijalnog najavljivanjau februaru i predstavljenog celog automobila u maju, kompanija DeLorean Motor Company je tokom jučerašnjeg dana zvanično otkrila pravi prototip svog predstojećeg Alpha5 EV-a na sajmu automobila na Pebble Beach Concours d’Elegance u Montereju, Kalifornija.

Alpha5 coupe sa četvoro sedišta i dvokrilnim vratima je pokušaj novog DMC-a da oživi brend nakon što je prvobitni automobil, DMC-12 od nerđajućeg čelika, izašao iz proizvodnje nakon modela iz 1983. godine kada je originalna kompanija bankrotirala. Evo svega što znamo o novom automobilu do sada, uključujući njegov očekivani domet, performanse i cenu.

Klasični DeLorean, naravno, od tada živi u pop kulturi, ali zahvaljujući glavnoj ulozi u bezvremenskoj filmskoj trilogiji Povratak u budućnost, gde je igrao ulogu vremeplova koji je poslao tinejdžera Martija Mekflja iz 1985. godine nazad do 1955. godine, zatim kasnije do 2015. godine i na kraju nazad u 1885. godinu.

Stvarna priča o Džonu DeLoreanu, automobilskom inženjeru većeg od života koji je napredovao kroz činove u GM-u, kreirajući Pontiac GTO i započevši eru Muscle Car-a pre nego što je postao šef Pontiaca i potom otišao da pokrene sopstvenu automobilsku kompaniju, je ispričan u nekoliko medija poslednjih godina, posebno u odličnoj dokumentarnoj drami Framing John DeLorean, sa Alekom Boldvinom u glavnoj ulozi.

Nova iteracija DMC -a koja stvara Alpha5 nema nikakve veze sa originalnom kompanijom, iako poseduje Classic DMC, dugotrajnu mrežu servisa i restauracije baziranu na Humble, koja nudi originalne, prerađene i nove i poboljšane delove za originalni DMC-12, od kojih se procenjuje da je 6.000 primeraka još uvek na putu od prvobitno napravljenih 9.000 ili tako nešto.

Prethodni tekstElektrični automobili poskupljuju brzinom svetlosti!
Sledeći tekstElektrični automobil iz Bugarske će biti među najjeftinijim na tržištu!