Naslovna Vesti Stellantis uvodi novine: Novi program omogućava vožnju električnog vozila za 110 evra...

Stellantis uvodi novine: Novi program omogućava vožnju električnog vozila za 110 evra mesečno

199
0

Kao što znamo, električni automobili su skupi. To je na globalnom planu jedan od glavnih problema kada je u pitanju njihovo opšte usvajanje.

Do izvesne mere, to je tačno, mada je čitava stvar oko elektromobila prilično kompleksna i teško je sve generalizovati na taj način. Međutim, u Evropi se sada uvodi sistem lakšeg ulaska u električno vozilo.

Naime, Stellantis, multinacionalni konglomerat koji čine FCA i PSA, u procesu je lansiranja Electric As You Go programa, a zapravo se radi o servisu za dugoročno iznajmljivanje električnih vozila. Dva modela s nultom emisijom iz Stellantisove porodice su u ponudi – Peugeot e208 i Opel Corsa-e, koji dele istu platformu, električni pogon i paket baterija. Opciono je dostupna i Opel Mokka-e, električni krosover. Što se cena tiče, mesečna nadoknada počinje od 110 evra. Postoji „ograničeno“ početno učešće i naknada po kilometru od oko 7 evrocenti. Kupci takođe moraju da se saglase s minimalnom eksploatacijom od 500 kilometara mesečno.

Stellantis objašnjava da je cilj njegovog novog programa da ubrza usvajanje električnih vozila od stane ljudi kojima su elektromobili suviše skupi da bi ih kupili. Servis dugoročnog iznajmljivanja nudi potrošačima opciju da plate za konkretan broj kilometara koji prelaze, zahvaljujući sistemu digitalne povezanosti među električnim vozilima grupacije. Program je inspirisan trendom plaćanja po upotrebi, koji egzistira u različitim sektorima.

Electric As You Go servis je već dostupan u Francuskoj s Peugeotom e208, Opel Corsom-e i Opel Mokkom-e. Uskoro, biće lansiran u drugim evropskim zemljama s dodatnim vozilima s nultom emisijom.

Izvor: Auto Moto Show