Naslovna Vesti Uskoro pred nama prototip Xiaomi električnog automobila!

Uskoro pred nama prototip Xiaomi električnog automobila!

207
0
Foto: Xiaomi

Kineski gigant Xiaomi će u avgustu predstaviti prototip električnog automobila koji je deo investicije od 10 milijardi dolara planirane u narednih deset godina.

Xiaomi je prošle godine najavio da namerava da se posveti tržištu električnih automobila, a sada se priprema za važan korak ka tom cilju, predstavljanje svog prvog električnog prototipa. Taj automobil je dizajnirala kompanija HVST Automobile Design.

Nakon predstavljanja će uslediti dodatna testiranja na putevima, a može se očekivati i PR kampanja za Xiaomijev automobil.

Međutim, na proizvodnju će se još čekati jer Xiaomi treba da izgradi istraživački i razvojni centar u Yizhuangu, a prvi automobili bi trebalo da napuste postrojenje 2024. godine. Kada fabrika dostigne puni proizvodnji kapacitet, očekuje se da će godišnje proizvoditi do 300.000 vozila. U početku će taj broj iznositi do 150.000.

Xiaomi već ima tim veći od hiljadu ljudi koji će i dalje širiti, a u planu je proizvodnja četiri različita modela koji će svoja mesta naći u A+ i B segmentu.

Izvor: Klix.ba

Foto: Xiaomi