Naslovna Vesti Stellantis uvrstio Australiju kao deo svog plana za električna vozila! Evo i...

Stellantis uvrstio Australiju kao deo svog plana za električna vozila! Evo i zašto!

151
0

Stellantis se okreće Australiji kao sirovinskoj bazi neophodnoj za svoju strategiju električnih vozila u godinama koje dolaze.

Ovaj proizvođač automobila navodi da je neobvezujući memorandum o razumevanju koji se odnosi na “buduću prodaju količina proizvoda od nikla i kobalt sulfata za baterije” potpisan s kompanijom GME Resources Limited koja kotira na berzi u Sidneju.

Prema Stellantisu, Memorandum o razumevanju je fokusiran na materijale dobijene iz projekta NiWest Nickel-Cobalt, koji je namenjen za razvoj u zapadnoj Australiji.

U saopštenju, kompanija je opisala NiWest kao operaciju koja će proizvoditi oko 90.000 tona “nikla i kobalt sulfata za baterije” za tržište električnih vozila svake godine.

Stellantis je rekao da je do sada više od 30 miliona australijskih dolara “uloženo u bušenje, metalurška ispitivanja i razvojne studije”.

Stellantis — čiji brendovi između ostalog uključuju Fiat, Chrysler i Citroen — naveo je svoj cilj da sva putnička prodaja u Evropi bude na električni pogon do 2030. godine. U SAD-u želi “50% putničkih automobila i lakih kamiona BEV” unutar istog vremenskog okvira.

“Osiguranje izvora sirovina i snabdevanje baterijama će ojačati Stellantisov lanac vrednosti za proizvodnju baterija za električna vozila”, rekao je Maxime Picat, glavni službenik nabavke i snabdevačkog lanca u Stellantisu.

Izvor: Seebiz.eu