Naslovna Vesti BMW vozačima električnih automobila od 2023. nudi i video-igre!

BMW vozačima električnih automobila od 2023. nudi i video-igre!

181
0

Poznato je da električni automobili kompanije Tesla nude različite igre za zabavu vozača dok čeka u svom vozilu, a sada će nešto slično ponuditi i BMW.

BMW se udružio s kompanijom AirConsole da bi u svojim automobilima 2023. godine mogao da ponudi video-igre. Tehnologija preuzima igre u infotainment sistem, a za kontrole se koristi smartphone. Ovaj novitet je pre svega namenjen zabavi vozača dok čeka da se napuni baterija njegovog električnog automobila, ali i svakoj situaciji kada je potrebno čekanje u vozilu.

Iz BMW-a nije saopšteno koji automobili su prvi na listi za dobijanje video-igara, ali je tehnologija kompanije AirConsole savršena za Curved Display ekrane koje već koriste modeli kao što je iX.

Teslin pristup je nešto drugačiji jer omogućava kontrolu namenskim kontrolerima pa čak i upravljačem automobila, dok će u slučaju BMW-a biti potreban smartphone. Međutim, ipak bi novitet mogao da se pokaže korisnijim i zabavnijim od uobičajenog “čačkanja” po mobilnom.

Infotainment sistem dobija sve veći značaj dolaskom ere električnih automobila tako da sada služi i kao medijski hab koji je jednako koristan kada se vozilo kreće i kada je parkirano.

Izvor: Klix.ba