Naslovna Vesti Tesla oborio rekord – prodao više od 56.000 električnih automobila kineske proizvodnje!

Tesla oborio rekord – prodao više od 56.000 električnih automobila kineske proizvodnje!

712
0
https://commons.wikimedia.org/wiki/Gillfoto
https://commons.wikimedia.org/wiki/Gillfoto

Tesla je u septembru prodao više od 56.000 električnih vozila kineske proizvodnje, što je najviše od početka proizvodnje električnih automobila u Šangaju koja je počela pre oko dve godine, navode podaci Kineskog udruženja putničkih automobila (CPCA).

Većina električnih automobila prodata je u Kini – od tog broja izvezeno je 3.853 električnih vozila iz fabrike u Šangaju.

Podaci CPCA -e pokazuju da je ukupna prodaja skočila za 27% u odnosu na avgust. Američki proizvođač električnih vozila u avgustu je prodao 44.264 vozila kineske proizvodnje, uključujući 31.379 koja su izvezena.

Prema podacima CPCA, prodaja putničkih automobila u Kini u septembru je iznosila 1,6 miliona, što je za 17% manje nego godinu dana ranije.

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/Mariordo (Mario Roberto Durán Ortiz)

Tesla je rekao da je u periodu od jula do septembra isporučio rekordnih 241.300 vozila na globalnom nivou – 73 % više nego prošle godine.

Prema navodima kompanije, Teslina fabrika u Šangaju sada proizvodi više automobila od postrojenja koje se nalazi u Fremontu, Kalifornija. Ono što je interesantno i što sam Musk navodi jeste činjenica da fabrika u Šangaju nudi svojim klijentima “najbolji kvalitet, najniže cene i najmanje drame.”

Teslina prodaja u Kini pala je za 27% u aprilu u odnosu na mart nakon što je proizvođač automobila postao meta kineske vlade i državnih medija. Međutim, po svemu sudeći, čak ni to ne utiče na “pomamom” za Teslinim električnim automobilima koji obaraju sve rekorde.