Naslovna Vesti Da li nam se “smeši” električni Porsche 911?

Da li nam se “smeši” električni Porsche 911?

741
0
https://commons.wikimedia.org/wiki/David Villarreal Fernández
https://commons.wikimedia.org/wiki/David Villarreal Fernández

Znamo da je nekima ovo zaista teško da čuju, ali budućnost gotovo svih automobilskih brendova je najverovatnije električna, pa tako i Porscheova. Porsche je već predstavio Taycana, iako će se jedan član porodice držati podalje od elektrifikacije još jednu deceniju – 911.

Ranije ove godine iz Štutgarta su rekli da ne žure s elektrifikacijom sportskog automobila. Ipak, kako prenosi Jutarnji.hr, Porscheov šef dizajna Michael Mauer je sada izjavio da “ništa nije nemoguće”, potvrdivši da već ima viziju električnog 911.

Ovo bi moglo da znači da proizvođač automobila planira dizajniranje EV 911 od nule, da bi imao koristi od “više slobode” koju nudi električna tehnologija. Drugim rečima, Porscheovim dizajnerima bi bilo lakše da krene od početka nego da pokuša da prilagodi platformu i dizajn postojećeg 911 potrebama električnog pogona.

“Ja sam deo grupe koja je prešla sa vazdušnog hlađenja na vodeno hlađenje, a sada imamo motore s turbopunjačima. Možda je električni 911 druga priča, ali s dizajnerske tačke, električni 911 je u budućnosti lakši”, rekao je Mauer.

Međutim, da li su kupci spremni za električni 911? Trenutno je teško reći!

Izvor: Jutarnji.hr