Naslovna Vesti Dongfeng E1 na Alibabi za 8.700 evra!

Dongfeng E1 na Alibabi za 8.700 evra!

398
0
Foto: Dongfeng
Foto: Dongfeng

Kineska kompanija Dongfeng na domaćem tržištu nudi električni E1, koji nije ništa drugo nego “brat blizanac” modela Dacia Spring, ali koji se u poređenju sa vozilom sa značkom rumunskog proizvođača prodaje po znatno nižoj ceni.

Grupacija Dongfeng Motor Corporation drugi je najveći kineski proizvođač automobila, a poznata je širom sveta po tome što je uspostavila brojna partnerstva sa kompanijama kao što su Honda, Kia, Nissan, Infiniti, ali posebno sa tri francuska proizvođača (Peugeot, Citroen i Renault). Dongfeng se 2019. udružio sa kompanijom Renault kako bi proizveo mali gradski automobil koji je kasnije, uz manje izmene, u Evropi lansiran kao Dacia Spring.

Spring se inače proizvodi u Kini, u zajedničkoj fabrici kompanija Renault i Dongfeng, a kineski auto-gigant nudi na domaćem tržištu njegovog “brata blizanca”, model E1. Ovaj automobil se od električne Dacije spolja jedva razlikuje po nekim detaljima, poput logotipa, kao i po nešto smirenijim linijama prednjeg dela. Bokovi i zadnji deo dva modela su praktično identični, kao i unutrašnjost vozila.

Tehničke karakteristike su takođe slične – Dongfeng E1 ima elektromotor od 45 KS i 125 Nm, dok je brzina ograničena na 105 km/h (kod Dacie Spring oba je 125 km/h). Baterija je takođe kapaciteta 26,8 kWh i omogućava do 271 km autonomije, prema NEDC ciklusu.

Zanimljivo je da se automobil prodaje i na kineskoj stranici za e-trgovinu, Alibabi, po ceni od oko 8.700 evra, uz količinske rabate. Ako ih naručite više od 50 onda možete staviti i sopstveni logotip.

Pa ko voli, nek izvoli!

Izvor: B92.net / Automobili.hr