Naslovna Vesti General Motors ugrađuje 40.000 punjača – Kanada i SAD će biti pokrivene!

General Motors ugrađuje 40.000 punjača – Kanada i SAD će biti pokrivene!

721
0
https://commons.wikimedia.org/wiki/Raysonho @ Open Grid Scheduler / Scalable Grid Engine
https://commons.wikimedia.org/wiki/Raysonho @ Open Grid Scheduler / Scalable Grid Engine

Kompanija General Motors (GM) namerava da 2022. godine započne realizaciju programa Ultium Charge 360 u sklopu kojeg će investirati 750 miliona dolara u ugradnju javnih punjača širom Kanade i SAD-a.

Američki proizvođač automobila namerava da donira 40.000 punjača koji će, uz pomoć dilera i franšiza, biti postavljeni na radnim mestima, stambenim objektima, univerzitetima, koledžima, sportskim objektima, ali i u ruralnim sredinama i manje prometnim mestima.

Cilj je da se infrastuktura za punjenje električnih automobila razvije do te mere da vozači više ne moraju da brinu o dometu vozila. Ovo je samo jedna od strategija kojom GM namerava da doprinese popularizaciji električnih vozila koja će, kako se nadaju, uskoro postati dostupna svima.

Kompanija je lansirala još jedan brend, „Ultium“, pod kojim proizvodi baterije i druge delove za električne automobile, a sada je najavljena i proizvodnja Ultium punjača za EV.

Foto: Unsplash

Isporuka prvih punjača očekuje se 2022. godine, a kompanija je saopštila da će svaki biti opremljen internetom i blututom, imaće dinamičko balansiranje opterećenja i moći će da se vremenom nadogradi putem bežičnih automatskih ažuriranja, dok će dva premium modela imati još i prilagodljiv ekran osetljiv na dodir i ugrađenu kameru.

Ovi punjači biće dostupni svim vozilima, ne samo električnim modelima koje proizvodi General Motors.

– Želimo da kupcima pružimo pravu opremu i pristup punjenju gde i kada im je to potrebno, dok radimo sa našom mrežom dilera kako bismo ubrzali širenje pristupačnog punjenja širom SAD i Kanade, uključujući nedovoljno snabdevene, ruralne i urbane oblasti – rekao je predsednik GM-a Mark Reus.

Izvor: Energetskiportal.rs