Naslovna Vesti I Lincoln odlazi u elekrične vode: Kompanija se sprema da predstavi prvo...

I Lincoln odlazi u elekrične vode: Kompanija se sprema da predstavi prvo potpuno električno vozilo!

287
0

Lincoln je luksuzni podbrend kompanije Ford, jednog od najvećih proizvođača automobila na svetu. Ovaj brend poznat je po proizvodnji velikih, snažnih, i moćnih SUV mašina koje korisnicima pružaju prestiž. Do sada, ova kompanija proizvodila je samo hibridna vozila, ali je sada objavila kako se sprema da svetu predstavi prvo vozilo u potpunosti na električni pogon.

Prema navodima kompanije koja je svojim poklonicima pružila samo blagi nagoveštaj, oni će predstaviti svoje novo elektrilčno vozilo 20. aprila, što znači da za prve konkretne informacije nećemo morati da čekamo mnogo.

U kratkom video snimku koji je ova kompanija postavila, vidi se delimična kontura novog automobila za koji se pretpostavlja da će, u stilu ove kompanije, biti ili manji SUV ili neka vrsta crossover vozila. Dakle, tradicionalno će se napraviti terenac, ali ipak malo diskretnija varijanta. Još uvek bez novih limuzina po kojima je ova kompanija bila poznata tokom osamdesetih godina.

U ovom trenutku kompanija Lincoln ne prozvodi niti jedno u potpunosti električno vozilo. Međutim, prema onome što je objavila prošle godine, planira se elektrifikacija vozila do 2030. godine. Dakle, i kompanija Lincoln odlazi u električne vode.

Bitno je naglasiti da će automobil koji će ova kompanija predstaviti za nekih nedelju dana ipak biti samo koncept, i da se kao takav možda neće pojaviti u prodaji kroz nekoliko godina. Ali, čelnici ove kompanije jesu naglasili da će ovaj koncept automobil služiti kao inspiracija za buduće električne automobile ove kompanije, što ipak govori da su veoma rešeni da počnu da proizvode skroz električna vozila.

Sa druge strane, neki analitičari očekuju u da će kompanija Lincoln predstaviti i svoje prvo pravo električno vozilo koje će ući u punu prodaju do kraja ove godine, ali za sada o tome ne postoje konkretniji navodi.

U ovom trenutku, navodi The Verge, kompanija Ford razvila je dve platforme za električna vozila koje bi mogle da se iskoriste u proizvodnji luksuznih SUV automobila.