Naslovna Vesti Manifestacija “Electric Vehicle Days” približava industriju električnih automobila Srbiji!

Manifestacija “Electric Vehicle Days” približava industriju električnih automobila Srbiji!

776
0

Na Novosadskom sajmu će 9. i 10. septembra biti održana manifestacija “Electric Vehicle Days” na kojoj će biti predstavljena najnovina dostignuća na polju razvoja električnih automobila i elektromobilnosti.

Reč je o pionirskom poduhvatu i prvom takvom sajmu u Srbiji, izjavila je Sanja Miković, direktorka manifestacije EV Days iz kompanije Nina media, koji su organizatori zajedno sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada.

Pored izlagačkog dela na kojem će kompanije predstaviti svoje proizvode, biće organizovano i šest panel diskusija na kojima će se pričati o brojnim izazovima sa kojima se ova industrija susreće.

-Očekujemo i veliki broj studenata za koje smo pripremili i određeni izazov u rešavanju određenih tehničkih zadataka i u saradnji sa kompanijama koje učestvuju na sajmu pobednici će imati određene benefite- izjavila je Mikovićeva na konferenciji za novinare.

Izvor: Electric Vehicle Days

Kako je i sam profesor sa FTN-a, Boris Dumnić izjavio, tema elektromobilnosti zaokuplja pažnju čitave naučne javnosti, kao i poslovne zajednice u svetu, a puno je pitanja na koja treba odgovoriti.

-Nije reč samo o razvoju električnih i hibridnih automobila, već i o infrastrukturi za punjenje, odakle dolazi električna energija za pokretanje, izrada softvera i njihova bezbednost i još mnogo pitanja o kojima na ovoj manifestaciji želimo da potražimo odgovor ili makar počnemo diskusiju – rekao je on.

Ovu sajamsku manifestaciju podržao je i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Partneri manifestacije “EV Days” su i Mašinski i Elektrotehnički fakulteti iz Beograda, a želja organizatora je da se održi i svake naredne godine, kao i da što pre okupi i izlagače iz regiona i cele Evrope i preraste u međunarodni sajam.

Ukoliko i sami razmišljate o kupovini električnog automobila a Novi Sad vam je blizu, iskoristite priliku i posetite manifestaciju na kojoj možete dobiti odgovore na mnoga pitanja.

Izvor: Tanjug