Naslovna Vesti Najprodavaniji električni automobil u Evropi – Volkswagen ID.3!

Najprodavaniji električni automobil u Evropi – Volkswagen ID.3!

422
0
https://commons.wikimedia.org/wiki/Alexander Migl
https://commons.wikimedia.org/wiki/Alexander Migl

Potpuno električni Volkswagen ID.3 je stigao u prodajne salone u leto 2020. i brzo je izazvao zanimanje kupaca. U avgustu 2021. ovaj kompaktni “električar” je bio najkupovaniji električni automobil u Evropi, a od njegovog lansiranja na tržište do kraja septembra ove godine, Volkswagen je već primio preko 144.000 narudžbina za ovaj model.

Štaviše, pokazalo se da je gotovo polovina kupaca ID.3 do danas koristila druge marke automobila i nikada pre nisu vozili Volkswagen. Koncern iz Wolfsburga procenjuje da je zahvaljujući tome stekao gotovo 70.000 novih kupaca.

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/Rutger van der Maar

Najvažniji faktor kupovine koji pominju kupci ID.3 je ekološka prihvatljivost. U istraživanju sprovedenom među nemačkim kupcima, ovaj kriterijum je odabralo 60% ljudi. Inovacija je bila druga, važna za 51% ispitanika, a treća je bila obimna mreža distributera.

Prema strategiji “Way to Zero”, do 2030. najmanje 70% Volkswagenove evropske prodaje bi trebalo da budu električni automobili. Proizvođač takođe želi da svake godine na tržište izbaci barem jedan novi model na električni pogon.