Naslovna Vesti Novi električni Mustang Mach-E u roze boji? I to je moguće!

Novi električni Mustang Mach-E u roze boji? I to je moguće!

358
0

Roze nije jedna od boja koju često viđate na ulicama, a veliki je problem ako takav automobil pokušate da isporučite kupcu koji je naručio svoje vozilo u crnoj boji ili nijansi sive.

U Fordu nisu kreirali roze ili boju žvakaće gume te je ne nude u konfiguratoru za svoj novi električni Mustang Mach-E. Ali tek sada su nas obavestili da su proizveli nekoliko roze primeraka, prenosi Revija HAK.

Greška se dogodila 2020. tokom faze predproizvodnje električnog sportskog automobila. Inženjer Alexis Aguilar, koji radi u Fordovoj fabrici u Cuautitlanu (Meksiko), pokazao je slike na svom Facebook profilu – očigledno ne bez dozvole Forda.

Ovde nije reč o sabotaži, već o ljudskoj grešci. Radnici fabrike su zaboravili da očiste pištolje za farbanje nakon što je nanesen beli osnovni premaz. Odmah zatim je ubačena crvena boja u rezervoare pa je kombinacija jedne i druge boje dovela do roze.

Roze Mustang je bio jedan od modela koje je marka koristila tokom pretprodukcije za testiranje kvaliteta. Šteta nije bila velika jer se radilo o predprodukcijskim modelima, koji su nakon testiranja ionako rastavljeni.

Izvor: Revijahak.hr